All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Höstens färger

Vi skriver nu september, in i årets första höst. De färgglada sommarblommorna har uppskattats och semesterens vanliga explosion av rosa, gult, turkos och orange grönt lämnar sig för lugnare färger.

Samtidigt som vi avslutar utomhussäsongen och drar inomhus för hösten börjar många av oss göra sig redo för de mer blötta höstfärgerna. När graderpolen kryper neråt vill vi ha det mysigt och mysigt, och det reflekterar också på färgschemat.

Foto: Jotun AS

Ta med naturen i

Naturtoner är ett möte i höst. Jotun har lanserat ett nytt färgschema för Sens och uppmuntrar oss att föra naturen in i hemmet.

- Gå in i naturen och ta den i värmen. Skapa spännande kontraster genom att kombinera olika ytor och texturer. När du får inspiration i naturens färger och material kommer en underbar mångfald i inredningen nästan alltid att förekomma i naturlig harmoni.

Blå är trendig

Men naturens färger betyder inte att allt ska gå i olika bruna toner. Färgerna kan inspireras från allt från drivved eller oliver till pöl eller en grå hösthimmel.

- Blå är en stor trendfärg i höst. Dessutom är detta en färg vi skandinaver är mycket förtjust i. Min favorit är färgdansen! Det skapar ett grovt och snyggt utseende och passar perfekt i barnrummet, säger Jotuns färgchef Lisbeth Larsen.

Läs också:

Linoleum kit

Vill du ha ett friskt, moget, färgstarkt och miljövänligt golv utan att helt rensa spargrisen? Använd linoleum, den är tillbaka i sin helhet.

ADVERT

Mest populära