All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Autofil roadtrip i Toyota GT 86: Dag 8

- Metallicaaaaa, Metallicaaaaa!

Detta var en syn som inte väntade på oss. Fullständiga tyska ungdomar vandrar runt i Nürburgs huvudgata, precis utanför BMW M Test Center. Vi har just kört Toyota GT 86 på banan, som nu stänger. Vi känner även att vi har "raketringen" och är höga på endorfiner så det varar. Ändå blir tyska ungdomar för stora för oss, så vi är på väg norrut.

Men innan vi kommer så långt kommer vi plötsligt att se en vit MG-B GT.

- Det var gott! utropar Stølen. Vi slutar titta på det och göra oss en stor överraskning. Bilen drivs av två nordmän! Kjetil har köpt bilen i London och tog med sig sin vän Aksel som researrangör på väg hem till Norge. Staketet har inte på något sätt varit problemfritt, med gasslangar som sprickor och hjullager som sjunger förutom bromsproblem. Bilen är å andra sidan frisk och snabb, efter kontinuerlig service på lokala verkstäder. Som grädde på moset är pojkarna beslutat att köra en försiktig varv runt Nordschleife att sätta på den obligatoriska Nurburgring märkt med gott samvete!

Vi hade inte exakt förväntat oss träffa två andra norska killar i Tyskland i en utlandsregistrerad GT-bil på väg hem till Norge. Vad är oddsen? Ändå är detta ett utmärkt exempel på det senare, och den viktigaste punkten i vår "Tio auto fil av saker du måste uppleva innan du dör" lista:

10. Lär känna likasinnade autofilfolk på din väg!

Fyra nordmän i Tyskland, uppdelad i två bilar registrerade i Belgien respektive England. Inte varje dag! Foto: Tysk festivalklocka Visa mer

Men nu väntar Herren inte längre. Som blodhund har han blivit fertig av något väldigt intressant, eftersom vi måste ta oss tid att undersöka vidare. Någonstans längs vår väg står norrut nämligen en trött, gammal Monteverdi, kan det vara en grov runt kanterna diamant som kan andas tillbaka till livet i en uttalad entusiasten som Arnstein?

Autobahn är en favoritplats för att testa bil och förare samt förflytta stora avstånd på kort tid. Foto: Stein Inge Stølen mer

Vi plotter i navigation och kastar oss in i motorvägar høyfartsfest gång ...

ADVERT

Mest populära