All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Autofil roadtrip i Toyota GT 86: Dag 5

-Oj, är vi tillbaka i Norge, jo! utropar Stølen som inte tidigare upplevt Alperna. Han kommer att dra tillbaka den omedelbart, eftersom bergen bara fortsätter att växa i horisonten. Alperna kan betecknas västra Norge på steroider. Fjälltopparna förstör så högt att det ofta inte är möjligt att se dem ur fönstret utan att sticka huvudet ...!

För att få Gotthard-passet har du två alternativ. Antingen kör tunneln som de flesta gör, när du sa att spara tid på detta (som vi tvivlar efter att ha sett den enorma kö som tornade upp vid ingången ...). Eller du kan ta autofilen varianten, nämligen att köra den gamla bergsväg som rullar upp den mäktiga bergssidan. Och det råkar vara nästa steg i "Tio auto fil av saker du måste uppleva innan du dör" lista:

5. Kör ett bergspass i Alperna bakom rattet på en rolig bil!

Temperaturen sjönk från 28 grader till närmare 5 grader ovanpå passet. Inte undra på eftersom vi är bara 300 meter under Norges högsta berg ... Foto: Stein Inge Stølen mer

Det är på sådana vägar Toyota GT 86 verkligen kommer till sin rätt. Chassit är inrättat för att ge föraren mest feedback från marken, förutom att motorn verkligen älskar att jagas långt in i rallyregistret.

Vi är kanske lite barnsligt av oss, men det är i en Autofil anda att vilja bränna lite gummi. Något som tar oss till punkt 6 på vår lista:

6. Gör en munk i en bakhjulsdriftbil.

Är Toyota GT 86 rätt bil för uppgiften? Så säkert! Utrustad med en Torsen-differential på bakaxeln och idealvikt balans är mer än villig att ta en schweizisk roundel!

Den Torsen-differential är det inga problem att göra munkar på schweiziska tåg plattform ... Foto: Stein Inge Stølen mer

Lorden är mycket glada över bilen, men i själva verket ännu mer av landet Schweiz. Så entusiastisk är han att han väljer att föra sensei Stølen till staden Basel för att visa honom en av sina absoluta favorit-varumärken, som råkar vara schweiziska ...!

ADVERT

Mest populära