All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Autofil roadtrip Toyota 86: Dag 3

- Är Är du säker på att det är en bra idé att köra till Monte Carlo under Monaco Grand Prix?

Den oro jag uttryckte ovan min kära kollega Arnstein är inte ogrundad. Vi har tappat alla tankar på kollektivtrafiken i och ut ur den lilla staten, lite på grund av dålig kommunikation mellan oss och de franska tjänsten människor men också för att vi roll tänker oss vidare västerut genom dagens slut.

Både körning till Monaco och parkering i Monte Carlo kommer dock inte att vara så stort problem som rykten kommer att ha. Efter att ha stått i raden i högst fem minuter hittar vi ett parkeringshus som bara kostar en skarp tvåhundra stroke för hela dagen. Nollproblem!

För tydlighetens vi kan konstatera att vi är i Monte Carlo för att uppfylla punkt 2 i "Tio auto fil av saker du måste uppleva innan du dör" lista:

2. Var en åskådare under Formula 1s sjukaste ras - Monaco Grand Prix!

Hastigheten kan inte reproduceras antingen på foto eller på TV. Detta måste upplevas! Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

Herren har upplevt fler raser före, men aldrig här. Det här är en fantastisk dröm som uppfyller redaktionens stora Formel 1-lexikon. Aspirant Stølen får en helt utarbetad start på hans förhållande till dessa vilda fordon.

Några timmar senare går cirkusen på allvar. Efter en uppvärmningsrunda är det snart uppenbart att öronpropparna är ett måste. Vi ligger precis vid poolområdet, bara 20 meter från bilarna som passerar genom två viktiga shikaner. Vilken fantastisk plats! Vi står faktiskt så nära att gummibeten regnar oss som svart hagel. Det här är en upplevelse som vi lovar att skriva mer komplementärt om tidningen på ett senare datum ...!

Du vet att du har bra ställen under en tävling när det skjuter gummibetter. Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

När tävlingen slutar, ta bara in bilen och stumpen i rad ut ur mitten. Detta var å andra sidan lite svårare än på vägen. Vi har många mil framför oss innan vi anländer till nästa post av turnén.

Vad säger du att vi ska ta en promenad runt Modena-dalen och se vad som gömmer sig där? Följ imorgon ...

ADVERT

Mest populära