All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Autofil världens vildaste super Jap dag Zandvoo

"Stanna bara på gatan och vänta! Du kommer inte ångra det! "Jag sitter i en bil på väg från flygplatsen utanför studentstaden Poznan och tänka på briefing arrangören Jens Sverdrup i Gran Turismo Events gav mig innan jag hoppade på ett plan till Polen några timmar tidigare. Minuter senare står jag och gör precis som han instruerade. Med gul reflexväst och kamera runt halsen, jag spana ner polska asfalt- i en öde gata, utan att riktigt veta vad som kommer att hända.

De trottoar på båda sidor blockeras av säkerhetsstängsel, den kraftfulla typ du normalt ser på de stora festivalkonserter. Skillnaden är att här bara går de så långt ögat kan se. Gatan vi pratar om är en av Poznas huvudvägar, mitt på Malta. Som jag förstår det, vara ett hav av super från hela Europa körs i långsam kortege genom stadens gator och hamna här, där de kommer att visas längs den stora parkeringen i slutet, medan tunga techno musik spelas över högtalarna. Det här låter verkligen som en harry rån av den privilegierade - är det verkligen värt flygningen här? Jag är tung och kontrollera att kameran har batteri. Jag har ingen aning om vad jag har i beredskap ...

Spänning i luften

Två timmar senare, de flesta bilar kom en stor skara strömmade också bakom stängsel för att lämna med tumult när världens hetaste super smuttar lite extra på gasen för att vakna upp leenden från bilentusiasten. Men det finns något i luften. Jag kan se det i åskådarnas förväntningar. Det är inte första gången som Gran Turismo Polonia har vänt staden på huvudet. Detta är det femte året av evenemanget i Poznan. Och det kan verka som om det har satt sin prägel på folket, för nu är det precis innan de spricker av spänning. Och då händer det.

Motorerna startas en representant för arrangörerna ställa in och vicka de ut, en efter en. I det ögonblick som framhjulen träffar huvudgatan, kläm fast pedalen. En klarröd norska registrerade Ferrari F430 snurrar i sidled och fart över asfalten till slutet av gatan där staket och publiken omsluter sätt i en halv kvadrat på cirka tjugo meter i praktiken en lekhage för förare.

Foto: Stein Inge Stølen mer

Det tar inte många sekunder innan blårøyken stiger upp i luften i samklang med jubel från frenetiska polackerna. När Drammen kille bakom ratten är nöjd, hitta den bakre däck grepp och skickar Ferrari i enorm hastighet ner på gatan.Extrema hastighet. Ska han inte bromsa snart? ! När den röda bilen försvinner bakom den svaga svängen en mil bort, har han fortfarande en spjäll. Det överraskar mig inte om hastighetsmätaren passerar 200 km / h.

Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

Twilight Zone

När den första chocken har gått börjar sinnet att summeras. Den förnekar att sådan verksamhet inte på något sätt kan kallas laglig enligt normala trafikparametrar. Och då kommer chock nummer två; för ibland folkmassan, bakom ryggsäcken, är den helt uniformerad polsk polis och vakt. Femtio meter bakom säkerhetsgallerna, längre upp på gatan, finns polisbilar och blocktrafik. Vad händer här?

Foto: Stein Inge Stølen mer

Norge kan inte exakt kallas en polisstat, men många känner nog bunden av byråkrati pekfingret när de sällsynta tillfällen bör vara i besittning av ett spännande fordon. Det är därför jag blir lite "Twilight Zone" sensation här står jag, bara en kort flygresa bort med dussintals sportbilar på ett kontrollerat, juridiska och snurra vilda Autofil Pipedream. En sak är säkert - om polisen bara ler och tittar på all den här vildkörningen, kommer jag att vara en del av det! Jag hoppar för att hitta en bil jag kan sätta på.

Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

Kön på otroliga drömbilar som kommer att gå ut och släcka gummi är underbart lång. En av dessa måste ha ett passagerarsäte tillgängligt. Efter några minuter får jag en tupplur; en svensk som heter Fredrik Borgegård i en svart Nissan GT-R - en bilmodell Jag har redan etablerat en kära bekant med den rökiga sorten. Den blonda polska funktionella damen blinkar oss närmare. Det är vår tur. Hon tittar på föraren och glitteren. Känner hon till något jag inte vet? Fredrik flinar tillbaka och få signal ...

En touch av grupp B

Det tar två sekunder innan hela världen blir ett inferno extrema G-krafter och grå däck rök. Fredrik kastar galen GTR till en rund dans som jag aldrig har upplevt. Jag ser publiken, horisonten, publiken, horisonten och publiken igen innan han får bilen upp och låter alla fyra hjulna ta tag i poznans grova väg. Tarmarna pressas mot ryggraden med våldsam kraft när vi törnar ner på gatan. Ett hundra tjugo, femtio hundra åttio ... När vi passerar två hundra, slutar jag titta på instrumenten och fokusera hårt på vägen. I nästan tre meter från bilddörren som skyddar mig från elementen står publiken. Om jag hade öppnat dörren nu skulle jag i bästa fall ha grått av den tjänsteman som står på vår sida av säkerhetshegn.

Foto: Stein Inge Stølen mer

Om jag hade tid att reflektera över de erfarenheter skulle kunna tänka gått till galen Rally grupp B era i början av åttiotalet, där allmänheten kunde röra sinnet svag effekt monster som dundrade genom folkmassorna . Aldrig i mitt liv hade jag trodde att jag skulle uppleva liknande galenskap.Nu sitter jag fast i en gatubevisad bil med lika stor effekt som grupp B-monster, med en person bakom ratten, över 200 km / h - i ett bygat!

Legal Madness

I stället för att oroa myndigheterna och driva sin egen ras har arrangörerna valt att spela lag med lokalbefolkningen i Poznan. Resultatet är en snygg och rymlig layout som, tack vare polarnas liberala inställning till snabbhet och spänning, fortfarande är kliniskt choppy. Och här behöver du inte vara Hilton arvtagare för att delta. Evenemanget kostar cirka 20 000 kronor och täcker bankett, fyra nätter på fyra-stjärniga hotell med mat och underhållning. (Drycker är extra, men det är trots allt Polen vi talar om Fludiumet'm inte kommer att förstöra dig, att säga det så ....)

Foto: Stein Inge Stølen mer

Det hjälper så klart att vara Innehav av en sportbil som är resistent mot att användas, men det är en prioriterad fråga - du får inte nödvändigtvis vara överbelastad med pengar för att ha en rolig bil. Det är uppenbart att Gran Turismo Polonia är ett evenemang för entusiaster, inte poser. Och hittills har det varit en välskött hemlighet bland några hundra autofile själar.

Om du känner för extrema bilupplevelser, men inte vill offra liv, lem eller certifikat, är Gran Turismo Polonia platsen för dig. Vårt tips: Gå nu medan du fortfarande! För detta är verkligen en av de senaste spinnville bilupplevelser du kan få på europeiska vägar.

Läs mer om träffen på Gran Turismo Events webbsidor.

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen <999 > Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

ADVERT

Mest populära