All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Augusti är en super månaden att plantera i trädgården

Sommarlov för människor är också en sommarlov för trädgården, vilket innebär att den har sovit i några veckor. Mycket handlar därför om förfriskningar, men enligt experter är augusti också en trevlig månad att plantera nytt.

Ta tag i trädgårdsredskapen, gå ut i trädgården och ge det en fullständig översyn, så det är vackert på hösten.

- August är en bra månad att plantera i trädgården, säger Erling Røgholdt på Bryn Gartneri för att klicka. nr.

- Det finns många sommarblommor som kan planteras nu, och vi säljer mycket av det. På så sätt kan du förlänga sommaren i trädgården i två månader framöver.

- I augusti är det också dags att ta med blommorna i trädgården och binda dem med buketter, säger Elin Nordli på Blommans blomsterkontor (OBP). nr.

- Och för dem som har bär i trädgården, gå ut i trädgården och skörda hallon, körsbär, vinbär, solbär och krusbär.

Fotografer växt framgångar din

Men augusti är inte bara tid för praktiskt arbete i trädgården, för vi tror att OBP ska fotografiapperatet ligger i fordonskurvan fram till augusti trädgårdsmästare.

- Ta bilder av dina sommarblommor, både bra och vad som inte fungerade enligt planen. Det är svårt att komma ihåg från år till år, vad du köpte och vad planterades tillsammans. Genom att titta på bilderna kan du planera nästa års blomning redan. Det är också användbart att få en bild att visa sig om du letar efter en speciell färg på blommorna eller om du inte kommer ihåg vad växten är het, expanderar Nordli.

Fertilizer och vattna gräsmattan

En pH-test kan rädda din trädgård

Genom sommarlovet har din gräsmatta kan svimma, och särskilt med torkan det har gått igenom i juli, är det inte konstigt att det kan se lite rörigt ut.

- August är en bra tid att ge gräsmattan en ny gödningsmedel, förklarar Røkholdt, som ansvarar för att använda naturliga gödningsmedel.

- Det är en långsiktig relation till gödselmedel som har en kortare arbetstid. Gödselmedel för gödsel kan ge en snabbare tillväxt, men effekten minskar snabbare än med naturliga gödningsmedel.

Om du planerar att plantera en ny gräsmatta eller komplettera den befintliga med frön, är August enligt OBP en bra månad.

- Det är ofta mer regn i augusti än i juli, vilket är en fördel om du vill plantera eller så ny gräsmatta. Grasfrön bör inte torka ut som det groddar, så en ny gräsmatta måste vattnas med vattenstänk om det inte regnar. Nu i agust är det fuktigare än i juli, men fortfarande soligt och varmt nog för att gräset ska gro och bosätta sig innan frosten expanderar.

- Till skillnad från plantering i början av sommaren, där du kanske inte får tillräckligt med tid att följa upp på grund av semesterresor, är August utmärkt.För att man kan följa upp, medan de nya växterna kan rota innan frosten kommer, säger Røkholdt.

- Klipp bort bleka blommor

Nu i augusti har många grödor nått toppen av sin blomningskurva, och så. Många av dem börjar därför att blekna, och några har redan bleknat.

Så enkelt att bygga din egen örtträdgård

- Roser är glad att avsluta sin första blommande runda. Skär därför de blekna blommorna ned till de första bladskivorna, som de kallas, förklarar Røkholdt.

- Om du gör det, kommer du att kunna göra nya knoppar och i fyra till fem veckor kommer du att kunna få nya blommor.

En annan växt som också blomstrade i början av augusti är Spireaen. Enligt Røkholdt måste det också bli befriat från sina bleka blommor.

- Skär bort de blekade blommorna. Detta ger en bra grund för nästa års tillväxt.

En annan av tillväxten i trädgården som kommer att dra nytta av att släppas i augusti är häcken.

- Om du kronar häcken i augusti kommer det att bryta nya skott, vilket gör det finare, betonar Smoke Hold.

August är månadens månad

Enligt Elin Nordli är augusti en bra månad för stauder och buskar.

- När växterna i rabatten är som störst, är det lätt att se var det finns utrymme för mer, eller hur det ska bytas ut någon som inte passar in, råder hon och deponering i fyra varianter: Høstfloks (höstflox) Horsemint (Monarda didyma), Dageliljer (Hemerocallis) och olika Aster och Rudbeckia.

gräslök och persilja växer lätt ens

annan råd från Nordli är att stödja perenner innan regnet satte dem i marken.

Erling Røkholdt kan klippa av de blomstrade knopparna.

- Alternativt kan du klippa dem hela vägen, för att de kommer snyggt upp.

Clearing, förnyelse och sniglar

på sina sidor minnen OBP för blomlådor och krukor. "De kan behöva påfyllning efter semestern, eftersom många sommarblommor börjar växa igen eller bleka.", Skriver de.

Växter som de tycker passar i burkar och lådor är gula solrosor, georginer och och Frilandskrysanthemum.

"Försök för exempel höga rosa Dahlias i mitten, knæsj rosa Celosia runt och hängande murgröna eller Søvgrå Dichondra 'Silver Falls'", de nämner.

Kontrollera hennes bästa trädgårdstips

Erling Røkholdt belyser en annan faktor som bör inta i augusti trädgårdsmästare, och det finns skog brun snigel. Efter en fuktig start på sommaren, med goda tillväxtförhållanden för snigeln, har en torr och varm juli varit en belastning på den.

- I juli stack sniglar i jorden och gömde, men nu har de börjat dyka upp igen, därför vidtas för att städa upp i trädgården, ta bort löv och klippa gräs låg. På så sätt gör det det svårare för den bruna spiken.

Läs också:

Hur vacker trädgård utan större ansträngning

Här är blommorna som förlänger sommaren långt in hösten

Garden utan möda

På jakt efter goda inrednings idéer?Du hittar dem i Inspirationsguiden

ADVERT

Mest populära