All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Hooked på förlust

- Ja, vi har märkt att förlusten har blivit mer populärt i det förflutna, säger Jens Thore Sirnes genom inspiration Inredning.

Han tror att fler kommer att gå till tapeten för att få mer mat, blyghet och färg in i hemmen.

- Jag tycker att tapetet är på väg tillbaka till fullo. Vi har gått igenom en period där det bör finnas minimalistisk och avskalad av färg och mysigt, men trenden är på väg bort nu, sade han.

Bakgrund på alla väggar

För några år sedan skulle alla ha en fondsvägg. Tre målade väggar och en vägg klädd i en lite mer robust tapeter. Sirnes, vi tror att vi flyttar lite bort från det.

- Det har varit mycket förlust på fondsväggar, men den trenden jag tänker håller på att utplåna. Men det blir självklart lite mer, fler människor kommer att förlora alla fyra väggarna nu, säger han.

Han tror att detta är relaterat till det faktum att vi har blivit lite mer oroliga i det interna valet.

- Jag tror att några av anledningarna till att fler vill ha mer förluster nu är att vi bara vågar lite mer. Vi vågar förlora på alla väggar i ett rum - vi bryr oss inte längre med en vägg, säger han.

Bakgrundsleverantörer tror att mer kommer att välja tapeter på alla fyra väggarna i framtiden.

I vinden

- Det finns något om tapeten. Du får sådan aha-upplevelse när du tapeter, och rummet ändrar bara hela karaktären, säger Erik Torp på Storeys.

Erik Torp från Storeys tror också att tapeten kommer att komma på fler och fler väggar.

- Det finns ingen tvekan om att tapeter och textilier är i vinden igen. Det finns flera som upptäcker tapeten och tittar på det som ett tillfälle, säger han.

Enligt Torp skiner det tydligt varför fler människor får eller borde få ögonen på bakgrunden.

- Det finns något om tapeten. Du får sådan aha upplevelse när du tapeter och rummet ändrar bara hela karaktären. Det kan inte jämföras med något annat, säger han.

Enfärgade alternativ

En "singelfärgad" tapet ger också en mycket speciell atmosfär i rummet.

Det är inte bara de som längtar efter stora mönster och talar färger som ska se bland tapeterna. Det är lika relevant för en enda färgad tapet, säger Torp.

- Tapetet är inte bara tapeten längre. Det finns så mycket mer. Endast med en färgad tapet får du en helt annan rums känsla. Strukturen skapar liv, och ljuset reflekteras på ett nytt sätt, förklarar han.

Torp är inte i tvivel om sina rekommendationer:

- Absolut mer bör tapeteras, säger han.

- Vi vågar bara lite mer nu, säger Jens Thore Sirnes.

ADVERT

Mest populära