All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Av Ingeborg i Biri

Det är dags perspektiv Semb med rötter av jordbruk tillbaka till mitten av 1300-talet. Innovativ det måste ha varit när Klare Semb Schee för 70 år sedan kom ihåg att använda halm eller halm från sina egna fält till väggprodukter.

halm från fältet härdas i elementen och är en tuff, slitstarkt material. På Semb torkades, renades och vävda halm initialt gjordes på en manuell vävnad, tills 50-talet mottagen effekt drivs. Men det kan fortfarande karakteriseras som ett handarbete (se bild).

Det betyder att Biri Tapet inte blir något produktionsföretag med stor volym. Men stråtapeten har sin nisch och referenslista är speciell: Arkitek Arnstein Arneberg och Magnus Paulsson ville halm tapeter i den nya Oslo stadshus, som blev färdig 1950. Där monterades i både borgmästarens kontor och möteslokaler, och kommunfullmäktige hall. Annars kan vi nämna både det kungliga norska slottet och FN-byggnaden i New York City.

VD Ingeborg Semb, som tog över efter sin far Thorfinn, handlar om produktutveckling kommer Biri förlusten göra andra än förlusten produkter. Bakgrunden finns nu i 60 olika varianter där väftgängan bland strån ger dem olika färger.

Tapeten levereras i rullar i tre höjder - 240, 255 och 300 cm. Lyftgardiner finns på marknaden, men i framtiden kan det vara intressant att vara bordsdukar, bordslöpare, kuvert, jämn dokument och fotoalbum.

Gemensamt för produkterna är att de är glänsande och håller länge länge. Bakgrunden är lätt att installera. Det är inte nödvändigt att arbeta, men sticks direkt till väggen. Vägg används på väggen. Städning är en hel del rengöring. Om du önskar tid grundlig rengöring torkad Biri-tejpade med trasa urvriden i varmt vatten och lite ammoniak.

ADVERT

Mest populära