All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Bad efter lärobok

->

Foto: Newswire

Under en tävling på utställningen Bygg Reis I fjol vann en Oslo-familj en rörmokare en dag. Det har nu blivit en fullständig renovering av badrummet, som kommer att användas av FFV som en dokumentation för hur man polerar ett badrum efter byggnadsindustrins våtrumsstorm.

För första gången nämligen alla faser av en sådan rehabiliteringsprojekt noggrant dokumenteras av FFV, och projektet kommer att användas i FFV informations affärer i framtiden. Lars Gulbrandsen, VFVs generaldirektör, är glad över att ha fått en sådan demonstrationsanläggning.

varnar gör-det-själv i badrummet

- FFV kommer att använda projektet för att demonstrera kravet på den kompetens som krävs för att bygga en säker bad, så entusiastisk hobbybyggare och andra utan godkänd affärs undersökning och dokumenterade Kunskap om byggbranschens våta norm, fokuserar snarare på andra byggnadsuppgifter.

Renoveringen utförs av ett team av hantverkare under ledning av Värme & Bad Nore VVS. Detta företag har tagit kurser och är ett godkänt företag i Vetenskapsrådets BVN för våtrum.

- Det finns tydliga regler för hur badrummet ska byggas, men tyvärr finns det ingen garanti för att yrkesverksamma följer Byggebransjens våtromsnorm (BVN), säger rörmokare mästare Ben Schreier i Heat & Bad Nore VVS.

Avgifter på rörmokaren för mycket

BVN är en frivillig och icke-lagstadgad norm, som inte är direkt straffbar. När BVN inte känner, resulterar resultatet ofta i kostsam vattenskada på grund av otillräcklig planering och dåligt arbete, ofta kombinerat med felaktig användning av material.

- De flesta människor litar på att rörmokaren ska veta vad han gör, men många norska VVS-företag är inte uppdaterade i BVN. Nu hoppas vi att fler VVS-företag och andra hantverkare använder några resurser för att ta våra kurser, vilket ger dig rätt att ringa Accepted Business, säger VD Lars Gulbrandsen i FFV.

Warm & Bad-kedjan uppmuntrar också sina medlemsföretag att uppdatera sig för att säkerställa vattentäta bad.

- Rörmokare har haft mycket att göra de senaste åren. De flesta människor är ofta själar när de får en rörmokare som kan göra ett jobb. Nu är det dags för många rörmokare att utmärka, säger VVS Ben Schreier.

ADVERT

Mest populära