All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Från en IKEA-katalog

- Enligt en IKEA-katalog

  1. BILD SPECIAL: Ett rum som passar dig?

Gör ett fynd

Varans totala värde överstiger en miljon kronor. Med ett pris på 1 krona per rum finns det därför stora möjligheter att göra ett bud - om inte den löjligt låga utropstexten sätter musfingeren i spinn och man slår av auktionsfebern.

Det finns tre saker att tänka på innan man slår in budrundorna:

1: Utställningsmodeller

För det första: Dessa är utställningsmodeller. Köksskåp har öppnats och stängts, soffor har varit provkit, och möblerna kan verka mer slitna i verkligheten än på bilderna. Det totala värdet kommer sannolikt att vara mindre än en miljon.

Enligt informationsrådgivaren Preben Carlsen är de flesta av inredningarna under ett halvt år gammalt. "Vi har 14 dekoratörer som arbetar jämnt för att skapa nya interiörer i denna varuhus," berättade han för DinSide. - De flesta rummen är relativt nya.

Börjar du på en fältbricka? Nu finns det kompletta rum till salu på IKEA. Foto: IKEA mer

Den "äldsta" interiörer kommer sannolikt också komma med nya tillbehör - såsom ett kök - där köksskåp och vitvaror har stått ett tag, medan utrustning i skåp, stolar, bord - Bordskyddet etc. kommer att vara senare.

Alla tillbehör, eller stilartiklar, om du vill, ingår i auktionen. Det enda undantaget är produkter som IKEA inte säljer, till exempel så kallade dummy-tv eller böckerna med tomma lakan.

Carlsen rekommenderar DinSide läsare att gå ut på lageret för att ta varan i sikte och kontrollera om det blir ett bra jobb att demontera och hämta dem.

2: Gör det själv

Här kommer han också in i vår andra reservation: Du måste göra det själv. Kör till IKEA, demontera, bära hem - och montera hemma. Har du (eller om du har möjlighet att låna eller hyra) stor bil, och kan bära större moduler helt monterade, kan det spara lite tid (och fula ordförråd) jämfört med att köpa en platt paket och montera hemma. Men om du köper ett kök, gör det nere - och det kommer snart att bli ett dagjobb eller träd för en lycklig stor familj. Och för mycket tid är pengar.

Om du får bidrag, har du tre dagar att hämta varorna - 18-20 maj. - Det kommer att finnas personal närvarande för att ge en hjälpande hand bör det behövs, säger Carlsen, men förklarar att i grund och botten är auktionen vinnaren är ansvarig för att hämta rummet under viss tidsperiod.

3: Källare fyller?

Vid denna auktion finns det kompletta lösningar sålda, och det är inte säkert att det är exakt den lösning du behöver eller vill ha.Det kan vara trevligt att ha gardiner, stolar, soffor, bord och vaser i en - men behöver du verkligen allt? Innan du kan ange ett bud Ta reda på vad du verkligen vill eller behöver - och ta reda på det nya värdet av detta. Låt dig inte frestas att köpa en hel massa loft, förvaring och källare, du behöver inte bara för att det är billigt. Bara hälften på vinden är bara dyrt.

Klicka här för att se några av rummen till salu.

Samarbete med Röda Korset

25 procent av försäljningsintäkterna från auktionen går till Röda Korsets arbete med barn i Norge. IKEA Slependen lanserades tidigare i år en soppa, "Many Hope", där alla försäljningsintäkterna går obemärkt på Röda Kors-projektet med samma namn. Dessutom har de dekorerat Röda Kors barnresurscenter för barn i Sandvika.

Soppan säljs fortfarande, men det är inte säkert hur länge det kommer att finnas i restaurangen.

- Varför donera inte alla intäkter från auktionen också?

- Hela paketet kostar oss mycket att göra i relation till marknadsföring etc., säger Carlsen. "Men vi tror att Röda Korset går bra också på detta sätt - även om den här tiden inte ger bort allt.

Läs mer om IKEA på DinSide:
  1. Hur man överlever din IKEA-resa
  2. IKEA uppmanas till middag
  3. IKEA kommer låna din ko!
  4. kreativt kök verktyg
  5. Så mycket får du för 600. 000.
  6. Summer Nyheter från IKEA
  7. IKEA dyrkade samtalssängbottnar
  8. Gör fynd på IKEA

... som att flytta in i en IKEA katalogen < 999> Medan någon drömmer om söt dagdrömmering för att komma in i IKEA-katalogen, ser många på detta som de stora inre maritimesna, ungefär i linje med 90-talets "pinjestund".

Men: Det är inte en tanke på att du måste ställa in utställningen precis som det är i lagret - möblerna kan distribueras till flera rum, eller flera hus, för den delen. Kanske kan vännen spotta på ett rum? Då kan du komplettera med lite gammal - och lägg nästa möbel shopping någon annanstans.

IKEA-rummen släpptes den 5 maj, auktionsstart var 8 maj och du kan stanna fram till 14 maj. Om du får bidrag kan du hämta ditt rum från 18 till 20 maj.

Externa länkar:

IKEA

Qxl

ADVERT

Mest populära