All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Som datorskärm och Xbox-spel

[Ugjyldig objekt (NAV)]

TV: n har både VGA och DVI-ingång. Även vi använde bara VGA-ingången för detta test, och det fungerade bra under de två veckorna som vi använde TV: n som en datorskärm.

Upplösningen är 1280/768, vilket är bra nog för de flesta PC-användare. Till exempel arbetade vi i timmar för att sträcka TV: n för text- och bildbehandling, webbsurfning och dataspel och fann ingenting att klaga på. Emellertid är en miss att den medföljande tv-foten inte är roterbar eller vippbar. Detta hade gjort TV: n till ett ännu bättre alternativ på skrivbordet.

Det är sant att 32-tums ska vara lite stor när du ställer upp den som en datorskärm på kontoret. I praktiken satt vi ca 2 meter från skärmen för att undvika att känna solbränna.

Inte för yrkesgrupp

När vi körde våra test applikationer för LCD skermer dock blev det uppenbart att det inte ger samma datorbilden som en ren datorskärm kvalitet. Testprogrammet avslöjade bland annat flimra att vi normal användning inte märkt:

  • Speciellt pixel uthållighet, det vill säga hur länge bilden visas på skärmen mellan uppdateringar / uppdateringsfrekvens avslöjas. Vid 100 pixlar per sekund är bra, medan bilden börjar picka och får en liten svans bakom honom vid 200. Vid 400, 600 och i synnerhet på 800 pixlar per sekund inte hänga TV tillräckligt bra.
Fortfarande: Under normal användning kommer du knappast att märka något alls.

Ett ökande antal människor undrar hur flatTV har nytta av konsolspel som PS2 och Xbox, så vi kommer att inkludera detta i tv-testen i framtiden.

Vad sägs om Xbox?

Xbox med den medföljande standardkabeln. Visa mer Xbox med extrakabeln som skickar RGB-signaler via scart. Visa mer

Köp en Xbox, du får en vanlig AV-kabel för överföring av dina bildsignaler. Om du har en flatTV är vår slutsats klar: Den medföljande kabeln är bara kasta.

För att utnyttja spelkonsolen fullständigt måste du gå upp till specialkablarna som ger dig RGB-signal via scart eller köpa en komponentkabel. Detta kostar dig nästan 3/400, men är definitivt värt kostnaden.

På ViewSonicen var bilden från Xbox tydligt bättre när vi använde RGB-kabeln, och du skulle särskilt märka att bilden flimrer mycket mindre än med den medföljande kabeln.

Slutsats på denna punkt är enkelt: Så länge du köper en bättre bildkabel, gör den här LCD-TVen ett bra jobb vid konsolspel. Testa Xbox-spelet Halo 2 finns här!

Tryck på länkarna nedan för att fortsätta i testet:

  • Slutsats och betyg
  • eller gå direkt till bilderna från testet!

ADVERT

Mest populära