All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

ÄR dina juldekorationer skadade av fukt i loftet eller källaren?

Många presenterar juldekorationer från källaren och på loftet - och många får en hemsk överraskning.

Om julpynt, tillverkade av naturliga material såsom halm och kottar, är fulla av mögel bör snarast identifiera ficklampa och kontrollera hur det ser ut på vinden och källaren. Mugg på juldekorationer och juldekorationer kan vara ett tecken på att du har problem med inomhusklimatet.

- juldekorationer av organiskt material är några av de bästa växande material för svamp som finns och därför dekorationer vara till stor hjälp för att ta reda på om du har svår fuktskador i hemmet, säger VD Allison Mohn Jenssen Mycoteam.

Läckage eller kondens som är stark eller varaktig kan leda till gjutning. Kondensering på taket ges när varm inomhusluft läcker på vintern, medan i källaren får du kondens när varm och fuktig sommarluft släpps. Juldekorationer är några av de första som lyser när fuktigheten ibland är för hög.

Den bästa tiden att undersöka om du har mögel är när nätterna blir långa och förkylningen sätter in.

Läs också:

Tänk på detta när du byter ut garageportar

Här är tips och tips för byte av garageporten.

Mögel växer snabbt i naturmaterial (Foto: Johan Mattsson, Mycoteam)

- Maggots i, ta med en ficklampa och ljus parallellt med ytan för att se hur det ser ut runt lådan med julpynt. Om du ser tydliga tecken på fukt och svamp, måste något göras.

Mögel finns utomhus på alla typer av organiskt material, men vi vill inte ha svampen in i huset.

- Svampar ger en dålig inomhusmiljö och kan leda till huvudvärk och andra hälsoproblem.

I källare är det ofta en naturlig fuktig miljö. Därför är du mer benägna att mögel i källare än i högre våningar. Om du har mögel på vinden är det ett sämre problem. Mögel kan indikera dålig ventilation och ventilation, men mögel i källaren är också allvarlig eftersom den kan sprida sig.

Enligt Mycoteam är mögel ofta ett problem i hus byggda på 50-talet och 60-talet, eftersom här ofta ventiler igensatt eller att huset har renoverats och därmed blivit sämre ventilation.

Läs också:

Populära hantverkshus

Katalogerna är översvämmade med olika typer av hus, anpassade efter de flesta förhållanden. För de som väljer det kan vara svårt att få en helhetsbild ...

Mycoteam rekommendation är tydlig:

- Har bostaden har renoverats under det senaste året, är det ändå klokt att ta en grundlig kontroll nu För att du inte får problem med dålig ventilation eller kondens, uppmuntrar Kolbjørn Mohn Jenssen i Mycoteam.

- Har bostaden har renoverats under det senaste året, är det ändå klokt att ta en noggrann kontroll nu att se till att du inte har ett problem med dålig ventilation eller kondens, uppmuntra Mohn Jenssen Mycoteam.

ADVERT

Mest populära