All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Försöker du vända dig från bostadsorten?

I de mest populära områdena kan det vara mycket pengar för att spara uppdelning av bostäder. Fritidsegenskaperna är ofta få och exklusiva, medan en bostadshus är mycket lägre i pris och ger vanligtvis också mer utrymme.

En samordning av kustkommunernas politik för att förhindra erosion av bostäder har länge varit ett ämne bland de boende i staden.

Bostaden består främst av att göra de attraktiva kommunerna i levande samhällen året runt och inte bara under sommarmånaderna. Det är otvetydigt lite ledsen när det ser ut som en spökstad efter att vinterrosen har fallit.

När varje kommun har sin egen rad viktiga nyckelfrågor blir det oklart var gränserna går. Resultatet kan vara att vissa bryter mot reglerna, oavsett om det är medvetet eller omedvetet. Den som medvetet bryter bostadslicensen är ingen överraskning alls.

Tjøme kommunes bopliktaksjon

Enligt en artikel i Tønsberg Blad kommer Tjøme kommun nu att undersöka varje egendom.

Egen utforskning samt tips från lokalbefolkningen kommer att vara nyckeln till att avslöja det mest möjliga. Projektet börjar fullt i höst och förväntas förlängas över flera år.

Vad händer om du utsätts?

Om du tar ner dina byxor, har du inget val. Du måste flytta in direkt eller sälja. Om du tror att du har din på den torra kan du självklart välja att klaga på beslutet. Men det kan vara en dyr upplevelse, eftersom sådana saker snabbt kan sluta i rättsväsendet.

Smygar du dig bort från bostadsorten, i värsta fall riskerar du eviction och tvångsförsäljning av fastigheten.

Trickarna avslöjas

  • När hemmet är köpt måste husägare normalt flytta inom en viss tid. Flyttningsdatumet kan dock förskjutas i flera månader om huset behöver renoveras eller ombyggas.

    Detta har orsakat att vissa lämnar fastigheten delvis oavslutade så att de kan använda den under sommarmånaderna, medan omvandlingens slutförande kommer att exponeras permanent.

  • Andra köper hemmet i eget namn och hyr ut semesterparadiset till sina barn. Barnens registrerade adress kommer således att vara i kommunens kommun och bostaden kommer att uppfyllas. Nackdelen är givetvis att barnet i praktiken lever en helt annan plats, vanligtvis som ett resultat av långsiktiga studier. Eleverna behåller sin "hemadress" så länge de studerar. Resultatet är att hela familjen alltid är på fina "familjebesök" på fastigheten under sommaren.
  • Capital har tidigare antytt att du kan "hyra en vaktmästare". Om fastigheten är stor och har egen bilaga med möjlighet att hyra kan du ha rätt att hyra en klausul som hyresgästerna kan stanna i bilagan under sommarperioden.
  • Många pengar väljer att uppfylla bostadstiden i perioder.När de blir uttråkade överför de gärna fastigheten till sina barn, och eftersom uppehållstillståndet i regel inte är ärft är fastigheten fortfarande tillgänglig för familjen. Denna gång utan bostad. (§ 6 i licenslagen)

    Planerings- och bygglagen ger emellertid kommunerna möjlighet att kringgå detta undantag i koncessionslagen. Detta har gjorts i kommunen Lillesand, till exempel vid den tid då arvingar beviljades undantag från uppehållstillstånd.

Bättre att bita i det sura äpplet?

Om du planerar en resa med din bostad, kan det vara dags att minnas. Det är en trevlig upplevelse att få den lokala byråkratin, såväl som lokalsamhället. Givetvis kan du ha fler knep att följa med än de vi nämnde, men de allra flesta har förmodligen varit försökta innan ... Det kan i alla fall vara ett bittert piller som kommer att avslöjas när du flyttar i lagets gråzon.

ADVERT

Mest populära