All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

ÄR du en trendsättare?

Enligt Louise Byg Kong Holm och Cathrine Gro Fredriksen, författare av boken Trendsociologi v 2. 0, finns trendsättare inom alla branscher, i alla städer, inklusive. alla åldersgrupper, inom alla familjer och i alla arbeten, för i alla förändringar finns olika grader av acceptans. Om du är en trendsättare i ett sammanhang kan du hänga lite längre i ett annat förhållande.

Vi lägger i stall

vilja gå i fotspåren av andra, eller vill du hitta vägen själv?

Säljare sätter oss i båsen. Innan de hanterar sina strategiska marknadsaktiviteter har de placerat både dig, dina vänner och din granne i olika kategorier. Vi sorteras efter hur förändringsorienterade vi är och hur snabbt vi fånga nya trender, och vi kallas trendsättare eller trendföljare. Vi kan tillhöra "kluster", eller de flesta, eller vi definierat som eftersläntrare och befinner oss i gruppen sena majoritet eller endatil bland konservativa. Ta en titt nedan och ta reda på vilken monter du tillhör. Kanske är du helt annorlunda på jobbet än du är i vänkretsen.

Trendsetteren:

Letar du efter något nytt och annorlunda när trenden har nått "alla"?

Du är öppen och nyfiken, du söker aktivt förändringar och ser förändringar som något positivt. Du är entusiastisk över allt som är nytt och kommer att vara den första som tar hand om den nya. Ofta reagerar du på motsatsen till majoriteten - när de har tagit trenden, gör du redan något nytt och annorlunda.

Trend tracker

Du något som påminner trendsättare, dock inte den allra första, eftersom du behöver en källa till inspiration. Du är öppen för förändring, men ser till att du är "inuti". Du får vanligtvis inspiration från trendsättare, men i gengäld arbetar du som inspiration för nästa grupp som tar trenden. De kallas ofta som en tidig majoritet.

Tidig majoritet:

Vilken beskrivning passar dig bäst?

Om du tillhör den här gruppen accepterar du den nya innan den blir tillgänglig för alla. Du är mer öppen för den nya än genomsnittskonsumenten, och du behöver inte påverkas mycket för att fortsätta med.

majoritet

Du är bland de "flesta" och välj den nya när "alla" andra verkar göra, eller köpa den. Du tycker att det är säkrast att vänta tills den tidiga majoriteten har testat och upptäckt att den nya är okej. Du behöver inte vara trendig, men du vill inte vara bland de konservativa.

Sen majoritet:

Kanske tycker du om din vana?

Du är motvillig, och det måste finnas en hel del övertalning tills du söker efter något nytt. Du accepterar att förändringar måste ske - bara inte med dig först.

Konservativa konsumenter:

Du är fasthållen och konservativ när det gäller nya produkter och förändringar.Du gillar det "som det är" och föredrar vad som har fungerat i flera år. Du njuter av åldern och har inga planer på förändring under överskådlig framtid.

Trendsetters finns överallt, i alla miljöer.

ADVERT

Mest populära