All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

ÄR du smart, får du dubbelt så mycket boende för dina pengar!

Är du smart, du får dubbelt så mycket bostäder för pengarna!

  1. Grafik
  2. Sådana hem är du

DinSides undersökning baseras på siffror från flera fastighetsmäklare i Oslo. Vi har fått ett prisbjudande / försäljningspris för 849 lägenheter, radhus och stugor över hela Oslo. Det täcker hela utbudet av bostadstyper från det minsta lilla hus på 13 kvadratmeter till den största och finaste villa på 362 kvadratmeter. Mellan dessa extremiteter finns en hel mängd storlekar, standarder och platser. Mer om hushållstyperna kan läsas här.

Bästa värde

Små lägenheter ger dig valuta för pengarna - betyg på medelstora tre-rumslägenheter i Oslo. Se mer

Du som är på marknaden för att köpa en medelstor lägenhet kan njuta av: Homes med storlekar runt 75-95 kvadratmeter verkar ha de lägsta priserna per kvadratmeter i vår undersökning. (Se prisskillnader här.)

En del av förklaringen är förmodligen att det är mycket vanligt bostadsstorlekar i Oslo stadsdelar där priserna är lägst. I områden öster och sydost om stadens stora blocket områden där en stor andel av bostadsbeståndet består av just denna typ av bostäder: lägenheter med två till tre sovrum, separat kök och badrum och en beboelig levande.

Vår undersökning visar att du kan få sådana bostäder till priser ner till 6-7 tusen dollar per kvadratmeter. Det är många gånger billigare än vad du måste betala per kvadratmeter för en frodig stuga i populära stadsdelar. (Men i många fall tyvärr förvänta sig något i vanliga skulder och relativt höga hyror.)

I denna studie finner vi lägenheter mellan 10 och 20 kvadratmeter där varje litet torg kommer att kosta dig från 13.000 och upp till 27.000 kronor! Således från dubbel till fyrdubbla av vad du betalar per kvadratmeter för medelstora lägenheter utanför stadens centrum.

Dyraste

Men även om det finns många billiga treroms, är det dyraste boendet i vår enkät om denna storlek. För en lägenhet på 110 kvadratmeter kräver ägaren totalt 5 miljoner kronor! Det betyder ett kvadratmeter pris på mer än 45. 000 kronor. Med denna historia hör naturligtvis lägenheten har exklusiv adress stranden - det är naturligtvis på Aker Brygge ??

minimivärde

Minst utrymme per kvadratmeter är de som köper mer status än bostäder. De dyraste bostäderna i vår enkät är exklusiva tre-rumslägenheter i fashionabla områden som Aker Brygge och Gimle. Om vi ​​ignorerar dessa kommer du vanligtvis att få minst pengar till pengar om du köper lägenheter mellan 30 och 50 kvadratmeter i centrala områden.Det är inte svårt att hitta helt vanliga lägenheter i denna storlek som kostar mellan 28 och 32 tusen kronor per kvadratmeter. Dessa är idealiskt belägna i områden som Majorstuen, Frogner och Grünerløkka.

Få så mycket

Om du väljer bland de billigaste lägenheterna i vår enkät snarare än de som kostar dig mest per kvadratmeter betyder det att du kan få dubbelt så mycket utrymme till samma pris! Om du är ensam att köpa en lägenhet på 35 kvm i centrala Oslo kan du sluta betala en miljon. För samma mängd kan du till exempel köpa ett par lägenheter mellan 50 och 70 kvadratmeter i distrikten. Köp en för dig själv och torka ut den andra? Alternativt kan du också köpa en lägenhet på cirka 100 kvadratmeter i samma områden där du säkert kan hyra ett rum eller två.

Eller du kan helt enkelt rita dig själv med gott om utrymme helt för dig själv med en säker försäkran om att klaustrofobi finns kvar i mitten.

ADVERT

Mest populära