All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

ÄR du en pirat?

Stoppur. com är en gemensam nordisk organisation som arbetar för att avslöja visning av betal-TV utan affär och försäljning av piratkort. Förra året rapporterades mer än 100 fall, och siffran i år förväntas bli ännu högre.

Efter strafflagen §262 är både omsättning, och användningen av piratkort illegal " som genom att bryta ett skydd eller på liknande sätt olagligt ge sig själv eller andra vinna genom att gå till TV: n eller radiosignaler, eller låter bestraffas med böter eller fängelse i högst ett år ".

Det innebär att det är olagligt att producera, marknadsföra, sälja och använda piratkort i Norge. Men i Sverige och Danmark finns det fortfarande inget förbud mot användning.

Radio och TV-sändningar via kabelnät kräver en affär!

Kabelnät att förmedla radio- och tv-program måste avtal med företrädare för medlemmarna rätt, det vill säga Canal +, Norwaco, Telenor Vision och / eller Viasat. Alla leveranser som uppstår utan avtal kan leda till fängelse och / eller böter för kabelnätsägare.

Låt dig inte frestas att sälja piratkort!

En man från Stavanger har fått en böter på $ 8 000 för att sälja piratkort till satellitdekoder. Korten gör det möjligt att betala betal-TV utan . Domstolarna har haft en strafflag om 60 dagar fängelse på villkor i fall som detta. Sammanlagt tio Rogalenders granskade för försäljning av denna typ av piratkort 1997.

Du bör också vara medveten om att domstolarna i allt större utsträckning börjat konfiskera intäkterna från försäljningen av förfalskade kort. När en riktig "stor fisk" gick till garnet för försäljning av piratkort var straffet då. Han fick 8 månaders ovillkorlig fängelse, och totalt 1 9 miljoner kronor samlades in.

Vad tycker du om piratkort tänker på?

Du kan bli lurad. Glöm inte att du bör agera med en person redan begår ett brott, och som dessutom ofta gömmer sig bakom ett onoterat telefon eller en relativt anonym Internetadress.

Visst kan du spara lite pengar, eftersom dina paket till olika leverantörer är så dyrt, men är det värt det? Det är ganska pinsamt att dömas till böter och registreras hos polisen, bara för att du ville ha ut av programavgiften ...

Om din leverantör tas, kan du följa med i Undertow ...

Om piratkortleverantör till polisen, någon husrannsakningsorder med honom ge snabbt polisen ditt namn och du riskerar polisrapporten för användning av piratkort.Det har visat sig att många som säljer piratkort har skapat egna kundrekord. Då är det lätt att hitta dig!

Enligt Stoppirat. com var 1000 pirat kort användare böter i ett fall, av denna anledning:

"I samband med husrannsakan och beslag av piratkort leverantör hittade polisen omfattande kundregister och med idag nästan 1000 personer böter eller fängelse. för användning av piratkort på grundval av dessa listor. "

böterna infördes var i detta fall ca 5000 kronor.

Användning av piratkort ger förlust av garanti!

Om din satellitmottagare är trasig på grund av piratkortet kommer du att förlora din garanti. Enligt STOP de lätt kan avgöra om avkodaren har skadats av en obehörig kort, och då kommer du alltså inte garantera från maskinvaruleverantören tillämpas.

Det är inte vem som helst att skrämmas

I helgen kan du läsa en intervju med en "riktig pirat" på DinSide ekonomi. Varför han är en pirat, och vad han tycker om faran med att bli upptäckt är en del av vad du kommer att få svar. Håll utkik!

Ledsen â? ?? Denna artikel är inte längre tillgänglig.

ADVERT

Mest populära