All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Betalar du för mycket?

Det är kanske lätt spotpriset, spänningsomvandlare, energisparfunktioner, elräkning, bostadsfinansiering, vår, värme, värme, energispar bostäder, elektricitet, fast pris makt, rörlig el hastighet att tro att vinterens höga krafträkningar är mil borta. Särskilt i södra Norge började hösten semester med hårda väder och sommartemperaturer. Men vi är oupphörligt på väg in i den kalla årstiden, och flera ställen i landet har redan nått slutet av snön för att skapa kaos.

Du måste betala för värmen, men det finns ingen tvivel om hur mycket du betalar, du kan påverka.

Vi går vidare för att ta oss olika sätt att värma ditt hem, men oavsett om du går för el, fjärrvärme, värmepump, ved, pellets, olja eller gas - behovet av att använda elektricitet, så vi börjar vår serie här .

Betalar du för mycket för strömmen?

Ta reda på vår kraftkalkylator

Byt strömleverantör!

Det finns många sätt att krympa krafträkningen och en av de smartaste är att välja den billigaste kraftleverantören. Det är också kanske det enklaste.

Det första du gör är att ta reda på vilken kraftleverantör som är billigast för dig och din konsumtion. Det kan verka komplicerat, men vi har gjort jobbet enkelt för dig. Allt du behöver göra är att ange relevanta uppgifter i vår kraftkalkylator.

Vad som kan tyckas lite förvirrande på någon är kontraktstypen. Om du inte känner till den nyckfulla typen du har idag har du förmodligen ett variabelt kraftpris.

För att hitta den billigaste leverantören, jämför med olika kontraktstyper; rörligt pris, spotpris och fast pris för en eller tre år. Är du förvirrad av dessa villkor? Läs sedan DinSide mini guide för de olika strömalternativen: Tre sätt till rätt ström .

Så mycket kan du spara

Den billigaste kWh variabel el du får från Modalen Kraftlag BA, 12, 13 cent per kWh. Totalt pris för 25 000 kWh plus netto hyra är 3 368, 5 kronor. Dyraste är Malvik E-work. här betalar du 10. 432, 50 för exakt samma. Ingen av dessa kraftleverantörer är dock rikstäckande, så de levererar bara till lokala kunder.

Modalen Kraftlag är också ett specialfall, så att dra nytta av detta flöde måste vara en del av en eksklusliv liten klubb som lever i denna lilla vattenkraft kommun. Strömföretaget ägs av cirka 350 fastboende, stugaägare och lokala företagare.

Om man tittar på de rikstäckande elleverantörer är motsvarande pris att betala från 7 000 från Tussa Energi, till 9 075 miljoner från Hafslund Direct. Det är pengar där också.

Variabel el (fem billigaste - och dyraste - rikstäckande leverantörer)
Provider Pris 25 000 kwh

(exklusive tariffer)

fast belopp Pris per kWh (cent) <999 > Gudbrandsal Energi Lavpris
6.980 375 26, 42 Tussa-24 AS
7. 000 0 28 Vitel AS - Vitel Online
7. 027, 50 285 26, 97 NorwayEnergy yellow e-stream
7. 222, 50 0 28, 89 Initial Energy
7. 377, 50 350 28, 11 Hafslund Direkt
9. 075 0 36 30 Källa: Konkurrensverket och DinSide
Här kan du se alla som levererar ström till rörligt pris

Se prislista på nuvarande spotpriset

Övrigt Fasta prisutbud

Så här byter du

När du har bestämt vilken kraftleverantör och prenumeration du vill, är vägen kort för att sänka kraftreglarna. Power Calculator ger enkla kontaktuppgifter för det företag du vill byta till. Med hjälp av webbadressen till företagets webbsidor klickar du på, och fyller bara i relevanta uppgifter.

Du kommer att behöva viss information, du behöver inte nödvändigtvis komma ihåg, så det kan vara bra att identifiera i förväg:

* mätpunkt Id (detta kan hittas på elräkningen)

* Åtgärder Stand (bör läs så nära att byta som möjligt)

Om du har detta klart framför dig, görs operationen på några minuter: Fyll i alla fält och tryck på Bekräfta. Då sätter kraftbolaget resten. Din nya leverantör informerar din nuvarande strömleverantör och leverantörsleverantör, och om tre veckor senare kommer omkopplaren att ske. Du kommer nu att få ström från din nya elleverantör.

Smart Power Save: Klipp strömmen med ström

ADVERT

Mest populära