All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Betalar du för mycket?

Det finns många sätt att krympa din elräkning på, och en av de ljusaste är att välja den billigaste elleverantören.

Hur mycket du kan spara beror på hur mycket ström du använder - och hur mycket ström du har i första hand. Vi tog en snabb kontroll med vår makt miniräknare, och fann följande:

En familj i Oslo, som för närvarande har variabel el från Fortum Markets och använder 25 000 kilowattimmar (kWh) per år, kan spara 4 020 miljoner nästa året om de byter till Lærdal Energy, och prisskillnaden mellan de två leverantörerna varar i ett år.

Kontrollera hur mycket du kan spara här:

Hitta billigaste leverantören för dig och din strömförbrukning

Men vad gör du när du har identifierat billigaste elleverantör?

Byt din strömleverantör till dig

Med vår kraftkalkylator kan du enkelt hitta kontaktuppgifter för det företag du vill byta till. Tryck på länken som tar dig till företagets webbsidor, och fyll bara i relevanta uppgifter i formuläret.

Du kommer att behöva viss information, du behöver inte nödvändigtvis komma ihåg, så det kan vara bra att identifiera i förväg:

  • mätare Point Id (detta kan hittas på elräkningen)
  • Gauge Stand (bör läsas av så nära som möjligt att byta tid)
Om du har det här klart framför dig, görs operationen i minuter: Fyll i alla fält och tryck på Bekräfta. Då sätter kraftbolaget resten. Din nya leverantör informerar din nuvarande strömleverantör och leverantörsleverantör, och om tre veckor senare kommer omkopplaren att ske. Du kommer nu att få ström från din nya kraftleverantör.

Energibesparande åtgärder: Om du vill minska värmekostnaderna för vintern bör du handla nu.

Problem?

Tips: Håll dig borta från kraftleverantörer som behöver förskottsbetalning. Detta förhindrar att du förlorar pengar om leverantören går i konkurs.

Om ett problem uppstår, eller om du av en eller annan anledning inte får det, kan du skicka företagets e-post, kommer de att kontakta dig för den information de behöver, men det kommer att ta lite längre tid innan det blir kopplad, beroende på hur upptagen det aktuella kraftbolaget är. Du kan naturligtvis också ringa dem.

De flesta onlineföretag ger dig också möjlighet att skriva ut ett formulär som du kan fylla i och faxa eller skicka i posten.

Skär kraftkontot med smart hanteringssystem

ADVERT

Mest populära