All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Förlorar du ditt huskamp? Bargain View!

När omsättningshastigheten i ett område är hög, de möter människor som går på displayen ibland stängda dörrar och tecken på att egendomen har redan sålts. Istället för att förvirra över annullerade visningar, bör du satsa på att vara en av dem som ser till att visningen avbryts.

Ring till mäklare

För att öppna den öppna vyn i förväg, kräver ingen våldsam hängivenhet. Några telefoner och ett vakande öga på marknaden kan vara tillräckligt.

De flesta mäklare har avslutat försäljningsuppdraget i god tid före meddelandet. Det är därför lämpligt att ta regelbundna telefoner till mäklare för att få uppdaterad information om nuvarande hem.

Följ Internet

Fler och fler mäklare presenterar också bostäder till salu på Internet. De flesta utsikterna publiceras online innan de annonseras på annat håll. Vill du läsa mer om bostads annonsörer på Internet, klicka här: Sök bostäder på nätet

Advokat Thorbjørn Ek som driver ett fastighetsbolag under eget namn i Oslo, säger att några av de hem de säljer bara annonseras på Internet.

På Gunnar Krogsveen i Majorstuen i Oslo säger de också att bostäder endast säljs efter att ha blivit annonserade på Internet. Du kommer därför att sakna attraktiva objekt om du bara använder tidningsannonserna under bostadsjakt.

Ring säljaren

Om du har fått information om en intressant egendom, var god kontakta säljaren och försök att få en privat vy. Chansen är stor att säljaren ser inte fram emot att ha ett hus fullt av främlingar i vyer, vilket ger dig möjlighet att kika på residenset i hopp om att du kommer att komma med en bra bud innan visningar börjar.

Du kan också gå om mäklaren för att få en sådan privat vy. Argument att du inte kan träffas för de specifika visningstiderna, men att du är mycket intresserad. Alla mäklare vi har pratat med att säga att de är mer än glada att ordna en privat vy. Särskilt om köparen verkar mycket intresserad.

Tidiga erbjudanden och kort sikt

Du kan försöka bjuda så snart du har sett fastigheten. Det kan vara värt att betala en relativt kort tidsfrist för godkännande av sådana bud. Om säljaren ser budet är det möjligt att han accepterar detta för att låta ytterligare visningar. Tänk på att de flesta mäklare måste ha betalning från säljaren för att spendera på intryck.

Behöver du mer tips om hur man lyckas i den hektiska satsningsrundan kan du klicka på den här länken: Hur man vinner budgivningen

Know säljarens ställning

Sätt dig i säljarens position. Om du har intrycket att säljaren har en dålig tid, bör du trycka på för ett tidigt beslut.Å andra sidan, om säljaren endast testa marknaden, kan du riskera att förlora möjligheten om du trycker för hårt.

Vissa säljare kan också ha idéer om vilka personer som ska ta över sitt "livsarbete". Om du vet att säljaren är väldigt stolt över sin egendom är det en dålig taktik att sabla ner de små väggarna och den rosa toaletten på displayen. Rudeness gör ont aldrig.

ADVERT

Mest populära