All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Förlorar du eller vinn?

[Indigent Object (NAV)]

 • Ta reda på hur mycket renovering som behövs. Finns det någon kosmetisk förändring, eller måste du göra tekniskt ingrepp i badrummet, köket eller elinstallationen? Endast när det gäller teknisk intervention är renoveringen verkligen dyr.
 • Ta reda på om du kan renovera dig själv eller om du behöver anställa professionella. Behöver du anställa proffs för stora jobb, enligt mäklare, finns det stora chanser att räkningen blir så hög att köpet inte lönar sig.
 • För att hitta det reala priset på det renoverade objektet måste du hitta det totala priset efter renovering. Jämför det här priset med medelmåttiga priser i samma område. Om det totala priset efter renovering är mycket över genomsnittet är detta förmodligen ett förlustprojekt.

  Men kom ihåg att din lägenhet kommer att renoveras efter att jobbet är klart. Om priset ligger något över genomsnittliga kvadratmeter finns det ingen kris. Din lägenhet har förmodligen högre värde eftersom det är nyrenoverat.

 • Frågan blir då hur man ska räkna ut hur mycket renovering kommer att kosta. Här är tipset att kolla priser på hantverkare. Mäklare har ofta ett koncept om vilka renoveringskostnader, men bli inte förvånade om de går nedåt.

  Ett annat tips är att kolla kursen. Kaptenen skriver vad han skriver i värde på grund av bristerna. Kom ihåg att skattebetalaren knappast minskar värdet på grund av den fula färgen på väggarna.

 • ADVERT

  Mest populära