All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

ÄR du miljonär?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vad är fastigheten värd? För många är det bra nog att kolla på ren och knubbig nyfikenhet, men dessutom finns det ett antal anledningar till varför du borde veta vad du sannolikt kommer att få för ditt hem.

PRINT HÄR FÖR ATT GÅ DIREKT VAD ÄR DIN VERDENSKALCULATOR

Därför!

Vad kan du få för ditt hus? Visa mer

Här är huvudargumenten:

  • Ska du sälja ett hem borde du ha en viss översikt över vad hemmet är värt. Anledningen är bland annat att vissa mäklare kan hitta ett lågt prisförslag och därefter föreslå progressiva provisioner. Således kan de göra mer av försäljningen, eftersom det inte är svårt att sälja fastigheten över priset.
  • När det gäller hemförsäljning är inte alla skattebetalare lika oberoende. En skattebetalare är ofta ansluten till en viss mäklare och därför kan det också vara tillrådligt att få en personlig åsikt om värdet av fastigheten i samband med värderingen.
  • Ska du köpa ett hem borde du ha en viss uppfattning om vad du har råd med. För det mesta är det den besparing du har i ditt eget hem, vilket är viktigast för hur dyrt boende du har råd att köpa.
  • Har det varit länge sedan du berättade för banken vad ditt hem är värd? Om du har lån inom, till exempel, 80 eller 100 procent av värdet av fastigheten, kan du betala för högt intresse på lånet. Under de senaste åren, de allra flesta bostäder stigit i värde, och därmed också säkerheten har förbättrats

Hur

Klicka på länken till Vad är fastigheten värd kalkylator och ange numren för ditt hem: Vilken typ boende (lägenhet, radhus, hus eller andra?), hur stor är (bostadsområde), vad är adressen och postnummer, hur högt är det gemensamma skuld, vilken våning är det (om lägenheten), och hur många rum har du?

Dessutom måste du utvärdera bostadets utseende, ljusförhållanden, standard, brusförhållande och plats, och kontrollera om boende har hiss, garage och balkong.

När du har tryckt på beräkningsknappen kommer du att veta vad räknaren anser att ditt hem är värt. Samtidigt får du information om beräkningsunderlaget. Var medveten om att det måste finnas minst tre hem för att ge ett värdevärde.

[999> Således kommer räknaren sannolikt att ge en ganska bra pekare på stadens värde i stadsområden, men det kan naturligtvis vara svårt för ett hem hemifrån.

ADVERT

Mest populära