All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

ÄR du den jävla grannen?

Någon granne gräl ökar avkastning än andra. På tog Nesøya många miljonär Arne Vigeland såg i tjäna U

- Vi var på Nesøya att täcka fallet med VG och var nyfiken fenomen granne käbbel. Hur kunde en man vara arg? undrar journalisten Ronny Berg.

Tillsammans med journalisten och författaren Olav Brekke Mathisen, har han skrivit en bok om nabofeidene som helt tar bort och gifter människors sinnen till närmaste klotter för dem.

Boken "The damn neighbor" är skriven av Ronny Berg (topp) och Olav Brekke Mathisen (Kagge Forlag).

Revenge och smutsiga metoder

Ronny Berg tror granne käbbel kretsar kring helt universella känslor:

- När vi läser om dessa grannar i tidningen, tänker vi skulle vilja dem som löjliga människor som är oroliga små detaljer. Och från utsidan kan det se lite ut, men konflikterna håller djupa känslor som avundsjuka, maktkamp och hämnd . Advokat John Christian Elden sa att det var mycket högre temperatur i grannmål än i allvarliga brottmål, säger Ronny Berg.

Läs också:

Belysning i källaren

Genom att skapa ljusgravar framför karmfönstren kan du både förbättra tillgången till dagsljus och se till att källaren har godkänt flyktbana.

En av historierna i boken berättar om en granne som gick långt för att hämnas. Och argumenteringen började med meningsskiljaktighet kring ett byggnadsfall - så grannroller är välkomna. Ingenjör Fredrik Pilskog hade klagat över grannens byggnad, som hade förstört några av hans åsikter.

Detta ledde till grannen hämnades med upptåg vilja klippa båt parkering, satte hänglås på hans förvirrade och göra obscena gester till sin hustru.

Vissa argument eskalerar från dåliga ord till rent våld. Illustration: Hilde Thomsen.

- Fredrik slog tillbaka genom att freaking ut sina grannar med sin egen berusning! Han ledde avlopp från sin tanke till trädgården genom en orm i sin gemensamma häck. Sedan gick han till Clas Ohlsson och köpte en fjärrkontroll så att han kunde styra den från huset, säger Ronny Berg.

Nästa gång grannen ska ha gäster i trädgården, satte Fredrik fläkten, och en obeskrivlig avloppstank trängt in i grann tomten: " ... och sedan kom bältet ner till dem ... Herregud ... De skrek Det är inte nonsens , de skrek som om de döde " " säger Fredrik i boken.

Läs också:

Flexibelt bostadsområde

Flexibelt bostadsutrymme ger dig fler alternativ än de permanenta. Här visar vi dig tre sätt att skapa levande väggar som inte permanent stänger utsikten.

Stein Hård vilja

"The jävla granne" är full motorstopp berättelser som den kvinna som tog löphastighet och välte granne chick i häcken så hon bröt benet. Två män har slutat hälsa varandra, kommunicerar tyst och genom att flytta en sten fram och tillbaka. De har gjort det i 30 år nu. Och på nätet finns metoder för att slakta grannens mest irriterande träd.

LÄS MER om närliggande konflikter som handlar om träd.

Två män, en sten - tillsammans har de flyttat gränser i över 30 år (illustrationbild).

- I konflikter med en partner eller någon på jobbet har vi investerat så mycket att vi är intresserade av att lösa problemet. Du är inte beroende av grannen på samma sätt, så det är lättare att låta grannens förhållande raka och gå. Du har inte ens valt grannen själv , säger Ronny Berg, som tror att dessa förhållanden blir mer sårbara eftersom den närliggande kontakten är värre än tidigare:

- Innan vi bättre kunde prata och lösa konflikter över staketet. Om du inte håller med om det, bör du lösa det - ta inte bort närliggande order från en advokat. Det verkar väldigt dramatiskt att få en advokatbrev i posten, och det regnar redan med krig, säger Ronny Berg.

Läs också:

För att skapa en sten terrass

När belöningen är att kunna njuta av livet på en underbar terrass med både kvällssolen och skydd från vinden, ser du innebörden av kampen i ett par dagar. Den tunga ...

Vuxna mäns födseln vet inga gränser när de slits av grannen.

- På västra sidan av Oslo är de snabbare att ringa till advokaten än i Osloöstra. Människor suspenderar ofta passiva aggressiva fläckar om papperskorgen ska slumas för att stå en dag för länge i korridoren, säger Ronny Berg, som själv växte upp på huvudets östra kant.

En tredje strid med grannen

Enligt en undersökning av DNB Eiendom brottar en av tre nordmän med grannen. Konfliktrådet förmedlade förra året 700 700 så kallade lokala konflikter, vilket är en ökning med 13% jämfört med föregående år.

IRRITERAR DU NÄR NU FRÅN NÄSTA? Läs om enkla ljudisolering här.

Lagstiftning i angränsande roller är mycket generell, och fall löses ofta av dom . Den närliggande lagen säger att du inte kommer att göra någonting som är onödig skada eller nackdel för grannen - men vad är nackdelarna är folk ofta mycket motsägelsefulla åsikter om.

Karl Morten Bårdsen granne målade sitt hus signal grön ... (Foto: Karl Morten Bårdsen)

- All nabokranglingen är troligen också ett resultat av att vi har så många andra saker att oroa sig i Norge - en typisk in- land problem, dvs. Utifrån det kan se små, men hus och trädgård är viktiga för oss, och fungera som en förlängning av vår egen identitet.

- Och även om grälet inträffar först på grund av en fysisk sak - till exempel att du hatar din grannes träd - eskalerar det tenderar att göra du börjar hata grannen. Särskilt om du inte respekteras men känner dig förolämpad av grannen, säger Ronny Berg.

- Vilken typ av granne är du?

- He he, skulle jag säga mitt i trädet. Jag bor i en länkad fristående på Haslum i Bærum, där vi har en gemensam gräsmatta. Min granne lämnat in en häck mellan oss, och jag såg häcken växa större och större medan jag pissed mig och sade: "Borde hon inte har frågat mig först?"

En häck kan vara både en dekorativ och en olägenhet (provbilden).

- Jag skäms över dessa tankar och det är pinsamt att jag spenderar tid på det. Jag har aldrig talat med din granne om häcken, men kan se till att hon har för avsikt "hoppas att min granne blir glad när jag köpte dig så trevlig häck för honom!"

- Vi har alltför lätt att skapa föreställningar om varandra och då blir det lätt för oss att demonisera grannen, säger Ronny Berg, som anser att det är värt att vara generös i sitt närliggande förhållande. Är du en grumpy granne? Ta provet nedan!

Vi vill höra om dina närliggande roller! Berätta i kommentarfältet (kom ihåg ditt namn kommer att vara synligt) nedan eller anonymt via formuläret nedan under kommentarfältet. (Observera att din berättelse kan användas i uppföljningsfall på viivilla. Nej)

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

Skicka oss din historia anonymt här:

ADVERT

Mest populära