All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

ÄR du också försäkrad?

->

Informationschef för IF Damage Insurance Jack Frostad (ovan) och Product Development Manager hos Gjensidige Sigrun Grahl-Jacobsen.

- Samtidigt när vi vet att det finns cirka 350 000 oskyddade bostäder, berättar ett stort antal "ticking bombs" Sigrun Grahl-Jacobsen, produktutvecklingschef i Gjensidige Insurance.

Ej försäkrad - Dessutom finns det många som inte har hemförsäkring alls. Man bör notera att inte bara egendomen ersätts av skador, utan även de extra kostnaderna kunderna har för att stanna någon annanstans under återstartstiden, säger Grahl-Jacobsen. "Och det kan faktiskt kosta mycket, eftersom det kan ta lång tid att bygga ett nytt hem.

Ungdomar utsatta Ofta tänker ungdomar som har flyttat hemifrån inte om att skaffa egen försäkring eller letar efter försäkringar som onödig kostnad. Det är bara när de kommer in i ett eldspis där allt är förlorat - de ser hur många värderingar de faktiskt har och hur mycket det kostar och renoverar böcker, möbler, kläder och all teknisk utrustning, säger Gjensidige, produktutvecklingschef.

Viktigt att försäkra

- Informationschef för IF Damage Insurance, Jack Frostad, stöder Gjensidiges uttalande att många är både försäkringsgivna och lite medvetna om konsekvenserna av detta. - Om du till exempel har köpt nya och kanske till och med dyra objekt över en tidsperiod är det viktigt att justera din inkomst. Exempel på dyra föremål kan vara ny elektronik, sportutrustning, smycken, värdesaker och målningar.

För låga försäkringsbelopp ser vi först och främst när brännskador uppstår där allt är förlorat i elden. I ungefär 1 av 5 sådana krav har värdet kunderna lagt på sina bostäder och lös egendom är för låga i förhållande till de totala värden som förlorats, Frostad-staterna.

På grundval av IF: s egna kundupplevelse har varje försäkringsgivare försäkrat sin egendom och egendom till i genomsnitt 458. 000 kronor i lägenheter och nära 750 000 kronor i villor. Sammantaget kommer medeltalet att vara nära 627 000 kronor.

Innehåller mer än du tror

Grahl-Jacobsen i Gjensidige tror inte att alla är medvetna om vad en hemförsäkring faktiskt täcker. "Som vi alla vet täcker hushållsförsäkring eld, vatten och stöld / inbrottskador, men dessutom inkluderar försäkringarna även många andra tilläggsförsäkringar som kan vara användbara att vara medvetna om. Täckning som kan inkluderas som många är inte medvetna om är p. a. Rörelsesförsäkring eller köpförsäkring som täcker skador på nya köpta varor. Är du så olycklig att glasskåp eller tv-apparater som är monterade på väggen faller ner och förstör något - du kommer också ha ett skydd för detta.

- Det viktigaste är att ha ett medvetet förhållande till vad du egentligen äger och vilka värderingar den kan göra. Det finns många föremål i skåp och skåp som måste återvinnas om det finns total skada, anser Grahl-Jacobsen.

Om man har haft inbrott eller egendom förstörs av eld, kommer att vara kostnaden för att ersätta dina tillhörigheter antas vid beräkning av ersättningen.

Rain ordentlig försäkring

Fyra personer som bor i en fyra sovrum (inklusive badrum) lägenhet, bör följa Gjensidige försäkra bohag för 900. 000. Tänk på att detta bara är ett ungefärligt betyg. Tänk också på vilket försäkringsbelopp du borde ha.

Samtidigt erkänner Frostad att det kan vara problematiskt för människor att ställa in värdet på sina egna hushåll och egendom. Därför har försäkringsbolag tagit ett guidebord som gör det möjligt att få en rekommenderad försäkringssumma på insättningen på ett enkelt sätt. Baserat på bordet ser de flesta ut ganska snabbt om de är försäkrade eller inte, säger Frostad.

Vägförsäkring för inkomster och lös egendom till totalt 1000 NOK.
Mängd = rum + kök + personer
Sum rum och

person / standard

2 3 4 5 6 7 <999 > 8 8 Något under genomsnittet
190 270 370 460 520 560 600 650 mediet <999 > 270
420 560 690 780 830 900 980 lågt 460
690 920 1160 1280 1390 1510 1630 Prov innehåll nyckeln på hemsidan både Gjensidige och om du kan även mata in data och få ut en uppskattad innbosum att du kan göra ur .

De viktigaste kriterierna är:

* Antalet medlemmar i hushållet

* Antal rum (inklusive badrum och hall) * äldsta personen i hushållet (en 50 år gammal f Ex ofta fler objekt än en.. nyinrättad ungdom)

ADVERT

Mest populära