All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

ÄR siffrorna tillförlitliga?

Innehåll:

Kontrollera om du är husägare
Kan du räkna med siffrorna?
Gå direkt till - Vad är ditt hem värd - Kalkonen

Du får bara det sista svaret när huset säljs till högstbjudande. Var därför medveten om att kalkylatorn kan ha vissa felkällor.

Våra poäng är fortfarande tydliga:

  • Från och med idag finns det ingen annan ansökan i Konungariket Norge som jämför så många hem - vilket ger dig en bättre värdering.

Live Test av bostadsförsäljning

DinSide följde nyligen säljprocessen för en lägenhet på Torshov i Oslo från A till Z. (Klicka här för att läsa hela serien)

Vi fick bland annat värdering från sju byråer och en oberoende skattebetalare.

Prisuppskattningen för de sju mäklare varierade mellan 980 000 och 1.275 000 kronor, medan skattebetalarens oberoende prisuppskattning var 175,00 dollar.

Samtidigt frågade vi vad som är värdet för beräkningsvärdet på lägenheten för 1. 160.000 kronor.

Vår ansökan var därför knappt 15 000 kronor från det pris som betalades till den oberoende skattebetalaren - helt gratis.

Önskelista

Kom ihåg att fastighetsmäklare ofta inte rapporterar slutliga försäljningspriser om det här är lågt eftersom det blir dåligt reklam för dem. DinSides värderingsbedömning kan därför påverkas starkare av den goda försäljningen än de dåliga.

Om det finns en liten omsättning av bostäder i ditt grannskap, kommer ansökan att kunna använda hem som ligger relativt långt ifrån din bas som underlag för värdesuppskattningen.

Plats påverkar värdet, även över mindre avstånd, och det kan också avvika från värdesberäkningen.

Klicka här för att se vad ditt hem är värd

ADVERT

Mest populära