All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

ÄR norska vilstolar oöppnade?

SKAPAR vågor: Brunstad Delta är bland de mest populära vilstolar på den norska marknaden. Den är designad av Arild Alnes och Helge Taraldsen och levereras av Brunstad som i Sykkylven. Här en variant i fårskinn. Foto: Foto: Brunstad

Hur måsarna du snabbt och säkert

Här är årets inredningstrender

Hur var ett sovrum två

Norwegian fåtöljer har tagit en fast plats i det norska hem, men är sällsynt beröm bland designen fems.

Inte heller är det toppolitiska ledarskapet i Norge särskilt entusiastiskt för norska vilstolar, det visar sig.

Dela

Politiskt inkorrekt

Vid årliga konferensen denna vecka hånar arbetsminister Hanne Bjurstrøm av norsk möbeldesign.

"Det är en social 70 Stress. Kanske inte mycket modern, och en stol getting'd hade i sitt hem i dag", sade minister enligt Sunnmørsposten

Citatet kom när hon presenterade en installation som skulle beskriva välfärdsfrågor NHO fruktar att vi är på väg in. Installationen var en solstol från Brunstad tillsammans med en stor musfälla.

Användbar och bekväm

- Har Bjurstrøm en punkt; Är norska vilstolar föråldrade?

- Utomlands är vi kända för goda stolar. Stolar utformade för goda ergonomiska egenskaper, eller komfort, om du vill, och med en form som kan hitta resonans med många, säger CIO Knut Skoe i Møblerådet att klicka. com

- Vi har varit obetydliga angelägna om att få modeller i samlingen som bara passar för utskrift, men som ingen vill, tillägger han.

inte har en aning

Dessutom var det inte en riktig Stress ® Bjurstrøm dras framåt, men en delta stol från Brunstad i Sykkylven, som enligt Furniture rådet utsågs folkets favorittidning Bonytts läsare under några år tillbaka.

- Att hon inte ser att detta inte är en Stress visar väl just det - ursäkta uttrycket - damen inte särskilt känner sin form och design. Vi säljer denna stol flera hundra i veckan, säger Brunstad chef på Sunnmørsposten.

Förolämpningar

Enligt Dagens Næringsliv kommentator Kjetil B. Alstadheim, förolämpade arbetsmarknadsministern en hel del under 16 sekunder: Brunstad möbler, alla anställda, alla Sykkylven, alla som köpte en stol från Brunstad möbler , alla som köpte en Stressless från Ekornes och slutligen alla som har en röd stol.

Stor marknad

Möbelrådet meddelar att klicka. com att den norska möbelindustrin har en exportomsättning på cirka fem miljarder år 2010.

vilstolar, med Stress var den största och står för en stor del av denna export. Förra året ställer världsmarknaden också ett ökande pris på norsk komfort. Denna kategori kommer sannolikt att öka mer än summan och sluta med cirka 10 procent tillväxt från 2009 - totalt cirka 2 miljarder kronor.kronor förra året.

håller du med ministern? Gå med i undersökningen längst ner på väskan.

Läs också:

12 spännande bokhyllor

Hur man blir hyttmarknaden 2011

Hotellet du inte har sett

Varför får du hårt hår

ADVERT

Mest populära