All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Använd gammalt rör?

Att röret inte har använts i 30 år behöver inte nödvändigtvis vara en nackdel, eftersom det också betyder har inte använts

Men att klä på flera av golv kan orsaka problem. Detta eftersom det kommer att vara möjligt att inspektera rören på alla våningar. Därför måste du ta bort plattorna. Efter att ha pratat med Norsk Brandskyddsförening har jag lärt mig att om du vill byta röret kan du borsta och måla, kakel eller tapetera det med en tunn pappersplatta. Alla dessa behandlingar kommer snabbt att spricka eller spricka om röret spricker och det är därför lämpligt att klä den. Men plattor och tjockare tapeter är inte tillåtna eftersom de förmodligen inte kommer att skadas om röret är skadat.

Det finns sådana rör som kan sänkas ner i de gamla rören, men om / hur man använder dessa rör beror bland annat på vilken typ av rör och typ av spis som du önskar. Att ge generellt råd om detta är därför lite svårt och det kan vara värt att kontakta professionella som kan ge mer specifika svar om ditt rör. Dessa yrkesverksamma finns under "skorstenar" på Gula sidorna.

Vid användning av gamla rör är det alltid alltid lämpligt att kontakta den lokala fodernätet. De känner till området och kanske den aktuella pipen. Många platser i landet saknar sopning, så det kan vara lite svårt att få någon att komma hem till dig med kort varsel. Men om du har tur får du tag på någon som kan komma hem för dig för handledning och vägledning.

Det är svårt att ge dig några specifika råd utan att veta mer om rören. Jag rekommenderar därför att du kontaktar proffs i ditt lokalsamhälle så att de kan ge dig mer detaljerad information.

ADVERT

Mest populära