All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Irriterande telemarketing samtal

Telemarketing och telefonsamtal är allt impopulär med allmänheten, enligt en rapport från National Institute for Consumer Research, SIFO. Det är konsumentombudsmannen som övervakar telefonförsäljningsreglerna, och med dem har antalet klagomål minskat. Ändå är denna form av försäljning en av de mest genererande klagomålen på årsbasis.

Undersökningen av SIFO visar också att det är brist på kunskap om hur man går tillväga för att välja ut, och att mer är inte medvetna om den möjlighet de har att välja bort telefonerna även från icke-statliga organisationer.

Det är nu en bra bit över två miljoner av oss som har bokat oss mot telefon och en stor andel har också begärt att telefonförfrågningar från icke-statliga organisationer.

Att göra en reservation är emellertid inte densamma som att förlora oönskade telefoner, visar rapporten från SIFO. Sju av tio erfarenheter har tagit emot telefoner från företag som de inte är kunder på, trots att de bokat. Men om siffrorna speglar verkligheten är det osäkert. Telefonförfrågningar kan vara från marknadsundersökning som du inte kan reservera eller från företag du inte är medveten om att vara kund av.

För att göra en reservation idag är det bästa sättet att konsumenterna måste undvika telefonförsäljning. Vill du göra det? Då måste du registrera en bokning i bokningsregistret, gå till "Bokning mot adresserad annons". Du kan också ringa Brønnøysundregistrene på telefonnummer 75 00 75 00.

ADVERT

Mest populära