All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

åNgra möjlighet målade möbler

Tabellen var snyggt och i gott skick, men färgfilmen på bordsskivan präglades av bucklor och skador, och färgen hade börjat släppa vissa platser.

Så här var säkerhetskopieringen klar med Duxola Power Gel:

1. Applicera paint remover

Paint remover appliceras, och sprickbildning påbörjades.

Applicera minst 2 mm tjockt lager av pensel, gnista eller en full färgrulle. Medlet kommer att orsaka att färgen spricker, så ser du snabbt att läkemedlet fungerar.

2. Ta bort färg

En gnista är en av de verktyg som passar för skrapan.

Efter att ha arbetat i ca. 20-60 minuter, försök att skrapa färgen med en gnista, skrubba eller liknande. Skrapa alltid längden på träet, så att skador på skogen undviks med skrapan. Spola inte alla lager med färgen, förlänga tillagningstiden med tio minuter och försök igen. Ta försiktigt bort alla färger.

3. Torka över

Bordet längs vägen.

När du har tagit bort färg, torka de behandlade ytorna med en trasa med röd sprit, vit anda eller vatten. En stel borste kan också användas, speciellt på profiler och hörn.

4. Ny behandling

Bordskivan är fri från färg och redo för ny behandling.

När substratet är torrt kan det behandlas igen med färg, färg eller olja.

Testa behandlingen på en liten synlig plats innan du tar resten av möblerna. Läs alltid bruksanvisningen noggrant före användning.

Duxola Power Gel kan även användas på metall, sten, glas och andra hårda ytor där du har färg som skulle ha tagits bort.

ADVERT

Mest populära