All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

André Eilertsen: Helt i molnen

- Om trycket hade fallit, hade vi dök som druvor båda, säger André Eilertsen och skapar en särskilt belysande ljud med munnen. Vi sitter i en uteservering i Yokohama där den berömda helikopterprofilen berättar om hans sjukaste rekordförsök någonsin. Hade jag inte känt exakt som satt på andra sidan bordet, skulle jag gissa att han var en familj man med finans jobb, inteckningar, Golden Retriever och stugan. Jag hade åtminstone inte tippade att han och en rysk testpilot 2002 flög 3160 km / t på 90.000 fot höjd, i en nedsliten MIG-25 fighters från 70-talet.

Vad får en relativt normal person att utföra en sådan stunt? Han är även osäker, men han tror att det måste ha något att göra med absoluta saker.

- Den radiarkarriär jag har haft har alltid bestått av subjektivitet. Allt har varit beroende av någon som jag gör. Men en rekord är inte subjektiv, det är absolut. Antingen är det ett rekord, eller det är det inte. Jag tycker att det är hemskt fascinerande, säger han och ler brett.

Den första flygningen vid 17 års ålder

Den farliga flygning i MIG-25 är den i särklass hetaste han har gjort. Och den farligaste. Krosstrycket vid 27 500 meter höjd är en sak. Men om något hade varit oförutsedda, fanns det inget alternativ att skjuta ut heller. Den enorma hastigheten skulle ha orsakat kroppen extrema G-styrkor, vilket skulle ha medfört en omedelbar död. Försöket gick lyckligtvis bra och André är inte bara världens snabbaste och högsta flygande civil pilot, han är också den norska mannen som har varit närmast utrymme. För att förstå varför André hamnade i en gammal ryska soldater som en kula - strykning, i själva verket dubbel hastighet av en gevärskula, välsmakande i dem stratosfären över Sibirien - vi måste titta på hans uppväxt.

André i rekordplanet, en MIG-25. Foto: Privat Visa mer

- Jag fick rida en 15-årig segelbåt. Därefter blev jag helt såld. Jag började läsa teorin om luft och var helt sugd i avionicsvärlden.

Även om alla kompisar framställa billappen hade Askim pojke mer höga planer när han satt i sitt sovrum i huset på andra sidan av fallen för Solberg bröder. Efter två års läsning tog han examen i flygteori och fick sin första resa bakom pinnar som 17 år gammal.

- Läraren var ganska nervös för den här resan, minns jag, säger André och flirer.

Ett par dagar efter hennes 18-årsdag var plåstret i henne. Han var nu Norges yngsta pilot. Han hade inte haft tid att tänka på biljetten, en gång.

Förutom flygdilla hade han också ett starkt intresse för media. Tanken att bli flygbesättning ändrades och nya idéer planterades. Efter sin första militärservice gick han istället till Förenta staterna för att ta ett helikoptercertifikat. Som 21-årig fick han både plåstret och jobbet hos CBS och CNN som en trafikhelikopterpilot. Och spetsen, mediet och flygpunkten klättrade elegant.

Såg mycket ful> 999> Efter ett år i USA med biljakt och trafikchaos på Kaliforniens vägar vred han ögonen på Norge. Var det möjligt att ha ett sådant jobb i hemlandet?

- I 1993 lanserade jag en idé för Radio1 att starta en trafikhelikoptertjänst i Norge. Vid den tiden fanns det ingen sådan sak, och ingen visste om det skulle fungera.

Lyckligtvis för André blev tjänsten mycket populär och blev snabbt en berömd radiostämd för norska bilister.

- Följande år gick jag tillbaka till USA till en polishelikopterskola i Dallas. Där lärde jag mig några tekniker för att lättare följa biljakt.

Det skulle visa sig vara värdefullt. Under hans 15 år i luften för Radio1, P4, NRK och Radio Norway följde han 18 hoj polis låtar live på radio. Detta, förutom att vara det första på platsen i händelse av vanliga trafikolyckor, har gjort starka betyg i Askim-mannen.

- Efter över 6000 flygtimmar med trafikövervakning har jag sett hundratals dåliga olyckor. Det är mycket jag hellre skulle ha varit, men när barn och djur är involverade, är jag särskilt imponerad. En sak är när bilförare eller motorcyklar förlorar kontroll och krasch. De har på ett sätt fattat ett val. Men barn och djur är helt oskyldiga, de väljer inte sitt öde. Det är ofta dåligt att bevittna, säger han med ett seriöst öga.

André Eilertsen har satt nio Guinness-poster med helikopter. Nu strävar han efter att uppfylla de spännande sökande nordmännen drömmar genom evenemangsföretaget Superday. nr. Foto: Privat Visa mer

Förlorade 11 vänner i trafiken

Men han skulle aldrig ha bytt ut dessa erfarenheter.

- Jag minns särskilt en situation där jag begärts av en ambulans på väg till ett sjukhus. Ombord på bilen kom en födelse med komplikationer, och de behövde rensa trafiken för att komma fram tidigare. Jag gick ut på radio och varnade lyssnare - och snart kunde jag se att trafiken rörde sig och gjorde rum. Det var en otrolig känsla ...!

Förutom att se otaliga olyckor ur ett fågelperspektiv har han känt trafikdödligheten på kroppen.

- 11 vänner och bekanta har dödats på vägarna genom åren. När jag växte upp i Askim var bilen och motorn stark i ungdomen, ännu starkare än idag. Coaching och inte minst brist på ridning var mycket vanligt. När du har sett olyckor där människor ligger 30 meter framför bilen, inser du hur viktigt bältet egentligen är.

- Jag gillar att testa gränserna i både bilar, flygplan och helikoptrar, men då måste det vara under ordnade förhållanden.Bilar kan springa fort, men då kommer det att ske på landningsbanan. Och i luften måste man ha full kontroll hela tiden, säger han.

Dreams of Space

Gränntestet har lett till att nio officiella Guinness-poster i helikopter bredvid de två flygplanen i Sibirien. Alla gjordes främst för att öka medvetenheten om trafikdödlighet, med särskild inriktning på män i åldern 18-24 år, förutom att samla in pengar för cancerberörda barn.

Efter att ha pågått radiarkarriären fortsatte han sin flygträning och siktade högsta nivå av flyg och helikopter. I praktiken betyder det att han nu kan komma bakom spakarna på något flygplan i 180 länder. Endast tre andra nordmän har nått denna nivå.

Den här bilden togs från insidan av cockpiten under 2002-rekordskottet. Vid 90 000 fot är yttre rummet bokstavligen precis ovanför huvudet och jordens krökning är lätt synlig. Foto: Privat Visa mer

- Den stora drömmen hade varit att flyga en SR-71 Blackbird. Men tyvärr parkerade de under Clinton-administrationen, så sannolikheten för att den är liten. Men jag skulle vilja uppleva viktlöshet i rymden, tillägger han.

På många sätt verkar André Eilertsen vara en väldigt tvåsidig kille, å ena sidan fokuserar på säkerhet och attityder medan å andra sidan jagar efter extrema adrenalinhopp. Enligt honom utesluter man inte den andra. För att bevisa detta har han startat evenemangsbyrån Superday. nej, där han erbjuder genombrottupplevelser under säkra förhållanden. Här kan du göra saker du fantaserade om i din barndom, allt från flygande helikopter eller kämpare själv, för att uppleva viktlöshet i en parabolisk flygande Boeing 727, för att bokstavligen bli en astronaut. De slutliga kostnaderna häpnadsväckande 20 miljoner US-dollar och inkluderar ett års utbildning i Star City i Ryssland toppas av en sju dagars vistelse på ISS i omloppsbana. Inget du gör under ett stag, med andra ord ...

Nya möjligheter

- Detta är den nya spänningen i mitt liv, att vara länken mellan människors drömmar och verklighet, säger André, som han tar en klunk kaffekopp nummer två.

- Jag är särskilt passionerad om fighterupplevelserna. För bara några år sedan var du tvungen att spendera nästan 100 000 dollar för att ha en "Top Gun" -upplevelse. Nu kan du göra det för 15 000 kronor. Det är helt vildt, säger han med uppenbar entusiasm.

- En stor del av orsaken är den ökande privatiseringen av soldater. F-5 Freedom Fighter-flygplanet är omedelbart tillgängligt för försäljning, och jag skulle inte undra om du köpte F-16 om det inte var för länge heller.

Men han är inte säker på hur länge det kommer att tillåtas. Ökande säkerhetskrav och användningen av dronor och obemannade flygplan och i synnerhet terroristtryck kan när som helst upphöra att privatpersoner kan uppleva en förares stridsflygplan. Om så är fallet, vad kan Andre tänka på då?

- Flying i sig har inte varit mitt i mitt liv.Jag har alltid använt det som ett verktyg i ett större sammanhang, antingen media, att hjälpa andra eller uppfylla människors drömmar. Så kanske hade ambulanshelikopteren varit om de ville ha mig. Eller kanske en polishelikopter. Eller ...

Han får ett drömmande utseende.

- Nej, ambulanshelikopter hade varit trevligt, säger han och dricker resten av kaffet.

FAKTA:

Född: 28 maj 1971

Första flygningen: 1988

flygcertifikat: 1989

Helicopter Certifikat: 1991

PILOT KARRIÄR:

CBS / CNN i Kalifornien: 1992 <999 > Radio1: 1993-1999

P4: 1999-2002

rekord i MIG-25 i Sibirien: 2002

NRK: 2002-2003

Radio Norge: 2004-2009

Guinness rekord med helikopter: 2005

igång eventbyrå Superday 2008

foto: Stein Inge Stølen mer

bilden togs inifrån cockpit under rekordförsöket 2002. 90.000 fot höjd är yttre rymden bokstavligen precis ovanför Huvudet och jordens krökning är lätt synligt. Foto: Privat

Foto: Stein Inge Stølen

André Eilertsen har satt nio Guinness rekord med helikopter. Nu strävar han efter att uppfylla de spännande sökande nordmännen drömmar genom evenemangsföretaget Superday. nr. Foto: Stein Inge Stølen

André i rekordplanet, en MIG-25. Foto: Privat

Wikipedia anger toppfart på en MiG-25 till Mach 2, 83, med Mach 3, 2 inom parentes "i riskzonen för betydande skador på motorerna." Den rekordförsöket var med andra ord inte helt säker ... Foto: Illustration

André Eilertsen har satt nio Guinness rekord med helikopter. Nu strävar han efter att uppfylla de spännande sökande nordmännen drömmar genom evenemangsföretaget Superday. nr. Foto: Privat

ADVERT

Mest populära