All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

En ständig källa till värme och inspiration

Att eldstaden historiskt är en speciell plats i norska hem och hjärtan är lätt att förstå för oss frusna nordmän. Men trots att vi idag bor i välisolerade hem är det långt ifrån alla som är medvetna om att Norge fortfarande är nationen med det högsta antalet eldstäder per hushåll.

Förklaringen till detta är enkel, enligt Nordpeis, den största öppna spisen leverantören:

Ingenting är nära att ersätta den varma och trevlig atmosfär som du får från en gnistrande peisbål!

Nordpeis har sedan starten på cirka 30 år haft ett konstant fokus på design och kvalitet. För dig som kund betyder det att du kan vara säker på att du får rätt värmeeffekt och en ren-bränning lösning, oavsett Nordpeis produkt du blir förälskad

Se även:.

För att ta bort sot på spisen glas

Är du trött på osötade glasdörrar i vedeldad kamin? Det finns hjälp att få!

Men idag räcker det inte bara att erbjuda en bra och riktig värmekälla. En eldstad bör pryda vardagsrummet i flera år, ofta i generationer. Då måste det också se bra ut.

De viktigaste möblerna i huset kommer att göra dig stolt.

För att skapa en spännande och modern design är det viktigt att ha rena linjer som kan anpassas till de förändrade interiörtrenderna över tiden. För att lyckas måste du därför producera högkvalitativa material med spännande detaljer som kunderna är stolta över att visa med fokus på god inblick i flammorna.

Naturligtvis har Nordpeis inte glömt värmeeffekten.

Det finns ingen tvekan: Välj konvektion!

Det är ostridigt att eldstäder med konvektion ger ökad komfort eftersom du får mjukare värme i rummet, och Nordpeis är därför redo att rekommendera konvektion.

Det betyder också att alla eldstäder och mer av eldstaden i Nordpeis är utrustade med dubbla väggar, vilket därför är villkoret för att leverera konvektionsvärme.

Läs också:

Att tvätta dina handdukar ordentligt.

Torka med mjuka och doftande handdukar varje gång du kommer ut ur duschen. Vi visar dig hur du behandlar dina handdukar.

Bildtext: Konvektion i praktiken: När värmen skiljer sig i rummet ökar komforten.

Konvektionsvärme uppnås genom elden eller ugnen kommer in i kall luft vid botten av eldstaden. Denna luft värms sedan mellan dubbla väggar och blåses sedan ut genom toppramen när den värms upp. Det låter värmen sprida sig och cirkulera runt i rummet, istället för att bara utstråla runt själva eldstaden.

Spännande alternativ

Den medelstora Pisa-modellen har en vinkelinsats som ger dig bra inblick från två sidor. Här ingår också en dekorativ ved med dold luftning på hyllan. Som bilden visar är det också möjligt att komplettera med fler träflisar om så önskas.

Läs också:

Den öppna spisen var kökets brännpunkt

kök till Pauline var dubbelt så stor efter att hon bröt ner muren mellan kök och matsal - och den nya branden plötsligt bostäder ny midtpu ...

Pisa från Nordpeis har integrerad brandvägg som gör att du kan placera eldstaden direkt mot brandfarlig vägg och du kan välja mellan svarta eller vita kromramar.

För dem med ett större rum är Monaco-modellen en bestämd favorit.

Monaco finns i flera olika konfigurationer. Den som du ser här heter High Base eftersom insatsen placeras högt i ramen.

Monaco ger dig god inblick i flammorna från tre sidor, och integrerad brandvägg och dolda ventiler för ett snyggt uttryck är givetvis på plats.

På Monaco använder Nordpeis sin egen lätta betong som heter ShapeStone Light. Den är glasfiberförstärkt och kan tåla det bra att dumpa det utan att väta eller klia på ytan. Det är också utrustad med en exklusiv upphöjd / skjutdörr, vilket ger ett solidt och gott intryck.

För dig med ett mindre rum

Cannes-modellen lanserades förra året, och är en liten och modern eldstad med alla klassiska fördelar från Nordpeis.

Beskrivning: Cannes har ett rent utseende med dold insugningsluften, byggd brandvägg och stor synlighet från tre sidor.

Cannes sticker ut eftersom det inte behöver målas. I stället kommer den i en exklusiv yta av Colorado betong som finns i tre olika färger (antracit, vit eller naturlig). Denna betong ger en yta som ser naturlig ut samtidigt som man visualiserar färgspelen i sanden.

Braskamin med konvektion

Nordpeis sin Quadro serien är utrustad med konvektion att den stora majoriteten av Nordpeis modeller. Detta gör det till ett perfekt val för dem som vill ha snabb och effektiv uppvärmning, vare sig i stugan eller i ett mindre vardagsrum.

Texttext: Quadro 3 är mycket placeringsvänlig. Lägg den på den raka väggen, i ett hörn eller placera det i mitten av rummet.

Quadro har luft tvätta glaset ren, och du kan förlänga Powerstone, det vill säga anpassade sten som håller värmen längre.

Eller hur är det med en modern kakelugn?

berörs du att värmen kommer att pågå så länge som möjligt med minsta möjliga ansträngning, är det en värmelagrande eldstad i Salzburg serie som bör vara högst upp på sin önskelista.

Det här är helt enkelt en modern kakelugn som kan hålla på värmen till nästa dag!

Salzburgserien finns i olika storlekar (M, L och XL och C - som också har sidvisningar). De är alla enkla att montera, och med flera designalternativ är det lätt att hitta en stil som passar inredningen.

Hemligheten ligger i ett långt kanalsystem som låter dig lagra värmen i kärnan så att den levereras över tiden. Modellerna L och C har också konvektion, vilket gör att den värmer upp rummet snabbt, och sedan kan du använda värmelagring så att du vaknar upp till ett varmt hus följande dag. Detta är definitivt vägen för dig som vill ha full kontroll över värmen i rummet.

Vad ska du tänka på att välja en eldstad?

Det viktigaste är att hitta en eldstad som passar rummet för att sätta den i. Tidigare hade nog både kunder och industrin tenderar att fokusera mycket på härden ges värmeeffekt, men här har man lyckligtvis blivit bättre med åren.

För det första är det lättare att skjuta optimalt i en liten härd. En eldstad som inte är rätt storlek för rummet kommer snabbt att leda till dålig förbränning, vilket i sin tur kommer att ge dig smutsiga glas snabbare än om branden hade rätt storlek. Men detta är, naturligtvis, du som kund måste tänka på.

Snabb och enkel installation

Oavsett om du bygger nytt eller installera en eldstad i ditt befintliga hem, är det skönt att veta att alla Nordpeis modeller är tillverkade i ett byggsystem som är enkel, snabb och ren att installera.

Vill du ha mer tips och nyheter om hem och trädgård? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

ADVERT

Mest populära