All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

En extra utomhus utrymme med trädgårds lounge

Vi norrmän är inte exakt bortskämda med lång, het sommar i flera veckor i sträck, och många av oss var tillräckligt med tid sett att lågsäsongen varade lite längre.

Kanske är det inte så konstigt att fler och fler människor tar ögonen på trädgårdar?

- Trädgårdsbyggnader har blivit mycket populära, vilket jag tycker är att en trädgård blir billigare och lättare än en förlängning av huset. Förutom att människor i Norden har en "trädgårdsrum" när temperaturen inte är så hög att de flesta av oss skulle önska, säger Frank Akselsen Willabe Garden.

På Green Focus har de sett en markant ökning av försäljningen av växthus de senaste två åren.

- Efterfrågan på trädgårds loger har bara ökat, och nådde en topp ännu 2014. Vi tror att orsaken är att de vill göra det ännu bättre att vara hemma, och att trots allt kan få en Kjempefin och full sol lounge för under 50 000 kronor, säger marknadsansvarig Thore Fossheim.

Läs också:

Spara pengar med ren brinnande ugnen

ren förbränning, Svanenmärkta kaminer med hög verkningsgrad kan minska förbrukningen av trä din med 30-40 procent.

Green Room Greenhouse Focus med klassiska skjutdörrar och fönster, lime-frame resor och 10 mm isoleringstak. Ett varmt och trevligt trädgårdsrum utformat för sommarbruk.

Välj efter användning

Om du funderar på en trädgård måste du först och främst tänka på de årstider du vill använda trädgårdsrummet. Det finns olika modeller i olika kvaliteter och mönster på marknaden.

Om du till exempel använder trädgårdsgården för vintern ska den vara välisolerad av naturliga skäl.

Det är i själva verket en stor skillnad mellan en sommar vardagsrum som bara kommer att skydda vind och regn, och en bättre isolerad solarium kan du använda en stor del av året.

Läs också:

Med detta hem robot kommer inte att behöva tvätta fönstren även

med ett fönster renare robot eliminerar tråkiga fönster sjunka.

Grönväxt trädgård med 17m2 skjul. Det här är en trädgård som kan användas från början av våren till sen höst. Med extra värme kan den även användas på vintern.

- Några gjutsålar och sätta i värmekabel. Andra monterar trädgårdsrummet precis på terrassen och lägger bara en filt på golvet. Allt beror på när året du vill använda det, säger Fossheim, som rekommenderar takläggning av isoleringsplaster snarare än glasstak.

- Den isolerande plasten är mjölkvitt och nyanser för några av solens strålar på sommaren, samtidigt som det tillåter mer ljus när det är lite ljus ute. Isolerande plast är också ett mycket starkt material med goda isolerande egenskaper.

- Glasstaket avger mycket ljus och du kan titta på stjärnhimmel och månsken på kvällen. Glasstak kan emellertid ge mycket värme den dag då solen ligger på toppen, och då är det viktigt att ha någon slags skugga.Fastän isolerande plast är vit tonas med kanaler av X-struktur (tak som kan motstå högre belastningar), sedan låta den genom ett behagligt ljus och kan begränsa solvärme. Isolasjonsplasttak finns även med IQ-reflex, vilket är en ytterligare UV-resistent film som reflekteras från en del av den inkommande värmestrålning. Skjutdörrar snabbt öppna och stänga, men med vikdörrar har möjlighet till större öppning under varma dagar. Anledningen ska vara stabil så att du får en fästning och god bärkraft för trädgårdsrummet. I allmänhet kan man säga att det alltid finns en fördel av enskilda skäl, förklarar Akselsen.

Fristående växthus från Green Focus.

Läs också:

Hur man övervinner fleråriga stauder

Är du trött på att köpa nya växter för burkarna varje år? ? Det är inga problem att få både perenner, buskar och träd för att övervintra i krukor - bara ...

Bygga solarium eller köpa färdig

Är du neve användbar du kan säkert bygga din egen trädgård levande, men mer speciella återförsäljare och byggmaterial butiker erbjuder färdiga modeller.

I grund och botten behöver inte gälla för kommunen om tillstånd till trädgård leva så länge det inte är större än 15 kvadratmeter och minst 4 meter från grann gränsen. På vissa ställen finns det kommunala begränsningar att ta hänsyn till.

Både Green Focus och Willab Garden rekommenderar alla sina kunder att kontakta sin kommun innan de börjar.

ADVERT

Mest populära