All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Förstärkare

[Ugjyldig objekt ( NAV)]

Förstärkaren är anläggningens kraftverk. Det behöver emellertid inte ge hundratals watt.

I rummet

- Det beror på storleken på rummet där anläggningen kommer att spela. Vi samlade nyligen en anläggning med en 2 x 20 watt förstärkare. Denna lilla förstärkare utförs på ett tillfredsställande sätt i ett rum på 20 kvadratmeter, säger Øyvind Ruud i Ljud & Bild.

Tillverkare berättar inte alltid om effekten av förstärkare. 20 watt är inte alltid 20 watt. Vissa kommer att tilltala köpare genom att ge hög effekt, andra genom att tillhandahålla låg effekt.

- Watt mäts på många olika sätt. Du borde inte se så mycket om det. Lyssna snarare till förstärkaren i butiken, säger Henning Lahus i Hi-Fi klubben i Oslo.

Easy run

- Förstärkarens storlek bör också övervägas i förhållande till högtalarna. Lågdrivna högtalare kräver inte en stor förstärkare. En 2 x 20 watt förstärkare kan vara tillräckligt, men du kommer inte få den djupa basen du känner i magen, säger Lahus.

Till ett vardagsrum på 20 kvadratmeter passar en förstärkare på 2 x 30 - 60 watt mest. För bas kan du känna, ännu starkare lut kan vara kvar igen; beroende på högtalarna.

ADVERT

Mest populära