All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Begär alltid kontrakt

Renovering eller uppgradering av bostäder är vanligtvis en rimlig investering. Men utan formaliteterna kunde det snabbt bli en mardröm.

- Om jag hade varit kund skulle jag vara säker på att få det mesta skriftligt och försökte beskriva allt till minsta detalj. God kommunikation är nyckeln, säger Alexander Molvig, målmästare.

Consumer Council Tops

En väsentlig del av klagomålen från konsumentrådet handlar om hantverkstjänster, och i de allra flesta fall finns det omständigheter där det inte finns något avtal mellan parterna. Sådana tvister är både tidskrävande och kostsamma.

Om du har ett kontrakt som beskriver typen av uppdrag, procedur, materialval, konsumtion, tidsram och avvecklingstid, kan oenighet lösas mycket lättare.

National Association of Male and Built Caps (MLF) är organisationen av målare och tapeter företag i detta land. VD Geir Atle Mjeldheim betonar att inga uppdrag är så små att de inte kan orsaka konflikter.

- Klarhet av överenskommelse är inte så svårt att uppnå. Muntlig överenskommelse om mycket små uppdrag kan bekräftas via e-post. För lite större uppdrag rekommenderas parterna att använda standardavtal. Den finns på konsumentportalen. nr.

Avtalet bör innehålla en arbetsbeskrivning.

- Dessutom bör det anges hur betalningen beräknas, om det är fast pris eller om fakturorna faktureras för konsumtion av material och timmar. Då bör en tidsfrist fastställas för arbetets slutförande. Om du följer standardavtalet kan du kryssa i rutorna för allt som Mjeldheim säger.

Klarhet är viktigt

Som kund måste du förstå vad som ska göras och vara tydligt i dina beställningar.

- Bestäm arbetet, då hantverket vet vad arbetet handlar om. Hämta priser från mer. Ha några till tre hantverkare på språng. Experten kan säga något om vad som är klokt att göra, både råd och avskräcka. Han eller hon kan uppskatta tiden arbetet ska ta och du är överens om vad du ska göra, säger CEO i Ifi. nej, Bjørg Owren.

Owren rekommenderar att man använder allvarliga hantverkare med championbrev. När det gäller målare är de organiserade genom medlemskap i MLF.

- Det är viktigt att de kan norska hem. Det handlar om klimat, produkter och nödvändig expertis. Dessutom är marknaden full av utländska aktörer, så var medveten om att språket också kan utgöra utmaningar. Var också ute i god tid. De bästa hantverkarna brukar bokas först, säger hon.

Undvik "Black" Work

Det finns gott om villiga målare på dagens marknad. Många traditionella norska hantverksföretag har dock egna garantiordningar som kommer att förbättra dig genom att göra anspråk på ett klagomål.

- Alla vet också att det finns en "svart marknad" där ute. Det här är kriminell verksamhet. Nya och strängare regler i området kommer förhoppningsvis att förbättra situationen. Köparen av svarta tjänster kan nu hållas gemensamt ansvarig för att undvika skatter och avgifter vid betalning av mer än 10 000 kr. i kontanter, säger Mjeldheim.

För att läsa mer om MLF, klicka här.

Ansvarsbegränsning och kontrakt

Något viktigt att veta om är något som kallas "diskretionärt ansvar". Detta kan uppstå i situationer där hantverkaren, som en skicklig professionell, avskyr att göra vad du ber om. Om hantverket inte väcker varning om felaktiga fel kommer han dock att hållas ansvarig för brister eller brister i ett anställningsförhållande.

Men varför erbjuder hantverkare så sällan ett kontrakt?

- Hantverkare tjänar sina hantverk, inte deras kontorsarbete. Därför kan kontorsarbete tendera att komma på andra plats. Regeln är att inget kontrakt är undertecknat. Det är exceptionellt att någon frågar efter det, medan vissa är helt redo att använda kontrakt. Jag ber om att ett kontrakt ska undertecknas nästan varje gång. Men det beror på storleken på jobbet, säger målare Alexander Molvig, som bor i Vikersund i Buskerud.

Båda sättens noggrannhet

Han medger att det i vissa fall också skulle vara bra att ha kontrakt för de små arbetena.

- Noggrannhet kan gå på båda hållen. Särskilt vad som görs och vad som ingår i priset kan vara frågor, säger han och tillägger att målare har en önskan att få bättre avtalsavtal.

Det kan också vara lite missnöje om det inte är målaren som kommer och gör jobbet.

- Jag jobbar ofta, men jag har ett företag med fyra anställda. Det är därför inte alltid målaren som kommer, säger han.

Malmestern uppmuntrar öppenhet med hantverkare. Tystnad är inte guld. Meddela vilket jobb du ska utföra.

- Ha en öppen dialog. Då får du vanligtvis mycket information och fina svar, tror han.

ADVERT

Mest populära