All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Nyklippet alltid "gräs" på balkongen

Flera återförsäljare som säljer konstgjord torv. Och nu finns det en terrassklänning i flera grånyanser samt blå.

- Det är väldigt bra att använda när trottoaren verkligen behöver bytas ut snart. Släpp sedan både en flisa i foten och inoljning av terrassen, säger Roger Eriksen, koncept ansvarig för golv våningar.

Konstgräs är trevligt eftersom det är självdränering och undviker fukt som ligger på terrassgolvet nedan.

Kan spolas

- Konstgräs har dränerings rattar under, tillägger säljer Kåre Henriksen från Golvabia till.

Varken behöver vara rädd för att spilla gräset.

- Då kan du spola med en vattenslang, så det är inget problem. Om det blir för vått, låt det torka i solen i några timmar. Det är bekvämt och lätt att underhålla, säger Eriksen.

- Bästsäljaren är antracit, som är mörkgrå. Då är det oftast grönt. Vi har också en silvergrå variant, dessutom säljs inte en i blått så mycket. Blå säljs mestadels i södra Norge och är mer lämpligt för maritima ändamål, säger Storeys verkställande direktör.

Det började med terrasserade gräs i grönt. Nu har Storeys totalt fyra färger från tillverkaren i Belgien. Golvabia har mestadels samma färger.

Fler färger

Han tycker inte nödvändigtvis att alla gillar det gröna gräset på terrassen.

- En del har den populära grå Rotting-möbler och ofta vill terrass gräs som går ton-sur-ton. Det har varit mycket i grå trädgårdsmöbler de senaste åren, säger han.

Denna typ av golv är inte av den dyra sorten. Och det är särskilt populärt för balkong, balkong, markis och husvagnar.

Storeys konstgras rullar i bredd två och fyra meter. Handelsbranschen sänker önskad längd.

- Då en sten med grov sax eller skäras med mattkniv och forma den som en vilja, säger Eriksen.

Rimliga mattor

- Den konstgjorda gräsmattan på verandaen är både praktisk och bekväm. Det är bra att gå och stanna stabil så länge ytan är solid och stabil. En sådan lösning skulle vara idealisk till exempel på en väggbeklädnad till en gammal terrass, säger Henriksen.

Golvabia har konstgjord torv i kakelformat med dimensioner på 50 x 50 centimeter.

- Det är ganska lysande. Även jag har fyra kakel som täcker båten. Men det säljer mest till balkonger och verandor, säger han.

Om du vill ha mer naturupplevelse, har båda företagen tillräckligt med produkt i denna genre. Storeys säljer serien "Landskapsgress", en mer naturlig variant, tuftad konstgräs.

- Här har vi helt gröna gräsmattor och grönt blandat med några gula halm att verka ännu mer verklighetstrogna, berättar koncept chef.

Golababia har också mattor i bättre kvaliteter som är som klippt gräs.

- Dessa kallas Garden och har ett tjockare element av nylon. De är bara tillgängliga i gröna och grönfärgade färger, säger Henriksen.

ADVERT

Mest populära