All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Alpine Hotel med berg kultur

Namnen berättar mest - bark restaurang, Kubba lobbybar, Kulp spa. Interiören i det nya Park Inn Trysil Mountain Resort kännetecknas av var vi är. Hotellprojektet har utvecklats i stort sett som en återspegling av vintern och Trysil kultur, plats med världens äldsta skida club - Trysil pojke - som grundades 1861.

Det bör tätt i en ski hotell. Därför ligger i Park Inn Trysil fokus på mattor i många av de allmänna utrymmena. Det har blivit en färgstark syn också. Interiörplanen i Oslo har varit ansvarig för inredningen och har ett nära samarbete med Egetepper Norway. En bra plan har blivit en fin blandning mellan fantasi och känsla.

Färgbank och justeringar

Park Inn Trysil har delvis stora panoramafönster som ger en bra utsikt och lämnar mycket ljus in i interiören. Färger och mönster är därför väl lämpade. Inredningsdesignern Anne Marit Bjørnstad i Interiørplan AS i Oslo sökte tydligt efter färger och mönster som var relaterade till någonting som gav norska känslor.

Att hitta bra designlösningar på golven har varit ett samarbete mellan designer och Egetepper. De började titta på kollektionen Tribal Poetry, som har en tydlig etnisk beröring. Baserat på den valda interiördesignen; Sedan gjordes färgjusteringar. Alla färgval kommer från vanliga färgpaletter.

3D-utskrift och alla ritningar

För att visualisera allt görs 3D-bilder i rätt miljö vilket ger rätt intryck. Arkitekter och designers arbetar också i 3D-format.

- Det första som händer är att skriva ut. Är arkitekten glada tillverkade mattprover av 1 meter x 1 meter, som sedan presenteras för utvecklare för slutligt godkännande, säger regionchef Erik Utne i ege Norge A / S.

Carpet Mounts

ege har tillsammans levererat mer än 5 000 kvadratmeter filtar till områden för mingel, mötesrum, restaurang, bar och korridorer. Precisa arealberäkningar gjordes innan produktionen kunde börja, och eftersom hotellet består av många olika block, var mängden ritningar stor.

Mattorna i de långa korridorerna är oftast installerade i längdriktning och sömlösa med kantdränerade mattan hyllor längs alla väggar. Alla mattor är av samma kvalitet: 1. 400 gram Highline - i kombination 80/20 i ull och nylon med filtstöd. Alla Egetepper är inomhusklimatcertifierade och myggbehandlade.

Konkurs och ny inredning

För ege var en lång och slingrande väg upp till installation, och de har varit tvungna att skapa mönster för två olika arkitekter. Anledningen är att det första hotellprojektet var konkurs vid en tidpunkt då byggnaden ännu inte var stängd. Det blev spöklikt i 18 månader och resulterade i en svår situation för Trysil och många underleverantörer.Rädda var att bygggruppen PEAB Norge köpte halvfabrikatet och står nu som ägare tillsammans med SkiStar Norge AS. Våren 2010 började jobbet med att slutföra hotellet - före jul 2011 var allt klart för öppning.

- Vi trodde för vår del att projektet skulle rinna ut i sanden, men lyckligtvis gjorde det inte. Nu tycker vi att det har varit väldigt bra vad vi har. Design och färger passar väldigt bra, avslutar Erik Utne.

ADVERT

Mest populära