All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Cyklamen - en explosion av färg på hösten trädgård

Hagecyclamen, även känd som cyklamen, en vinnare i slutet av sommaren. När sommarblommorna börjar förlora en del av sin ursprungliga frodighet, är det dags för alpefiol.

-En burk med färgglada hagecyclamen vid ingången eller på terrassen kan du njuta tills frosten kommer, säger informatör Helen Bergh vid Informationscentralen för blommor och växter (OBP).

Färger för varje smak

Cyclamens färger varierar från vitt eller ljusrosa till mörkt lila eller klassisk cyclamenrødt och alla nyanser däremellan. Oavsett vilken kombination du väljer, är möjligheterna många.

White cyklamen: En elegant säng i vitt och grönt med cyklamen och hosta.

- En pott av cyklamen i olika färgnyanser ger en livlig och färgstark uttryck, medan en säng med vita hagecyclamen i en total plantering av grönt markdekkere och perenner skapar ett intryck av lugn och harmoni, säger Bergh.

Läs också:

10 smarta tips för en säkrare bostäder

Det är ett sorgligt faktum att de flesta olyckor inträffar i hemmet. Men genom att vara proaktiv, kan de risker för både olyckor, inbrott och skadegörelse minskat ...

Tål den norska hösten

Tack vare ständigt förfina hagecyclamen det förutom storblommiga sorter också växter med små och medelstora blommor. De småblommiga är gjorda genom att korsa de storblommiga cyklamen med den ursprungliga vilda arten.

Under de senaste åren har småblommiga sorter proklamerats som också tolererar det norska skördeklimatet. Trädgårdscyklerna kan tåla lite vind och regn och kan faktiskt stå emot -3 ° C.

Tips för plantering:

- Använd massor av krukor.

- Överflödigt vatten måste kunna rinna ut ur krukorna, och detta görs bäst med användning lecakulor vid botten och företrädesvis ett skikt av filt eller tyg över för att förhindra att jorden nära botten och täppa till hålen.

- Fyll burkarna med ny, bra jord.

- Vatten väl innan temperaturen går till noll, är det dagen temperatur på 4,3 C inte nödvändigt att vattna.

- Ge växterna tid, ta inte dem direkt från rumstemperatur till grader av kyla. Planterna bör planteras så tidigt som möjligt på hösten så att de gradvis vänjer sig till svalare temperaturer.

Här kan du läsa mer om hur man gör Alpine Foal roligt inomhus.

Som en fjäril

Namnet Cyclamen kommer från grekiska; kyklaminos, som i sin tur kommer från kyklos vilket betyder cirkel eller cirkel.

Läs också:

Mer fritid med underhållsfritt trä

Använda Kebony på ytterväggar inte behöver måla eller lack trim på huset. Produktionen av den norska timmer igång på allvar i ...

blomknopp ser ut som det har vridits runt sin egen axel, och när blomknopparna utvecklas, det händer en fantastisk förvandling där kronbladen vände tillbaka.Då kan blommorna påminna dig om ljusa fjärilar som fladdrar över de dekorativa hjärtformade bladen.

Alpina blommor: Som fjärilar över bladen.

ADVERT

Mest populära