All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Nästan inga sänkor rätt

Vi är alla i varierande grad upptagen vid rengöring och rengöring. Där några av oss tycker att det håller i överflöd med en stor rengöring varje vår och höst, kramade den andra på fredag ​​handfat och pipig rent hus i helgen.

Men innan du klappa dig själv på axeln för väl utfört arbete, kanske du vill kontrollera att du faktiskt har gjort rengöring ordentligt. Eftersom du är skyldig i något av dessa förluster, kan du också starta omstart enligt webbplatsen Real Simple.

1. För att göra detta misstag i köket

Bad vana: Du använder smutsiga kök trasa eller skurborste

Du har säkert hört det förut, men många synder: Tvättsvamp eller skur bör rengöras varje kväll och ersätts ofta. Att inte lyssna på dessa regler kan leda till spridning av bakterier runt hemmet. Rengöringsduk eller borste väl i varmt vatten, vrida den väl och låt den torka.

- Köks dukar är förmodligen en av de största bakteriekällor i hemmet, förklarar livsmedelstekniker Geir Otto Kjelstrup i Exterminators till Bonytt. nr.

- I köksduk är rumstemperatur och fuktighet en oslagbar kombination för att bakterier växer. Men många är inte bra på att byta och rengöra tyget.

Det säger FSA:..

"Hur ofta köksduken ska bytas ut beror på användningen, inte antalet dagar den används Om det är klart smutsigt bör bytas ut, även om det nyligen bytt Det finns många bakterier som är väl positionerade för att växa och föröka sig i de dukar kök. Alla bakterietyper som har goda tillväxtbetingelser vid fuktighet och temperaturer av 60 ° C även frodas i kjøkkenklutene. Pappershanddukar handdukar~~POS=HEADCOMP kan vara ett bra alternativ till kökshandduk. "

dålig vana : Du låter spill och mattor förhandlingar för att torka och härda på spisen

inte bara denna typ av livsmedel fläckar ganska motbjudande, men många typer av såser och fett kan faktiskt också missfärga rostfritt stål.

Experterna råder dig att ha rätt städredskap till hands så att fläckar kan tas omedelbart.

- Använd en spray som utformats speciellt för kök och fläckar från mat och matlagning, förklarar chefen för Lilleborg Consumer Service, Malin Skaar till Bonytt. nr.

- En köksspray är perfekt för utomhusbruk på spisen och kokplatta, både på och runt plattorna. Torka sedan av med en fuktig trasa.

Saxar förklarar att det är viktigt att vara försiktig med att ta bort alla rester för rengöringsprodukter på kokplattorna.

- Detta kan brinna när plattorna blir heta.

Finns det svåra fläckar på plattorna, du kan använda slipmedel och svamp. Om du har en keramisk topp kan du använda skurkrämer, köksspray eller eget medel avsedda för detta. Läs anvisningarna på förpackningen.

CLEAR SPILL MED EN TID: Många livsmedel fläckar kan sätta missfärgning på rostfritt stål.Foto: Foto: Think Foto

Bad vana: Du sätter skärbrädor av trä och träslevar i diskmaskinen

Den intensiva värmen i diskmaskinen kan orsaka trädet sprickor. Något annat kan göra att rengöringsmedel blir "fast" i sprickor.

Detta förklarar webbplatsen Real Simple "Tvätta denna typ av redskap för tre för hand med diskmedel och varmt vatten Låt lufttorka innan du sätter på plats för att ta bort fläckar från tomat eller lukten av lök, kan du försöka gnugga en citronskiva över.. skära pommes frites innan du sprinklar lite havsalt. Låt blandningen fungera i 20 minuter och skölj det väl. "

2. För att göra detta, fel i vardagsrummet

Bad vana: Du dammsugare samma mönster och riktning varje gång

Detta gäller särskilt om du har matta golv eller mattor som behöver rengöras. Ändra vägen och riktningen du vakuum från tid till annan så att du är säker på att bli renad i fibrerna i matta. Dammsugning till exempel, på ett sätt, över, i långa, tysta områden och över korta djupa lager som överlappar varandra.

Bad vana: Du torka av platt-TV med en allmän rengöringsspray

i diskmaskinen: Det kan i själva verket skapa sprickor i trefjølene din. Foto: FOTO Think Foto

Rengjøringssprayer innehåller alkohol och ammoniak kan nämligen över tiden skapa små repor på skärmen gör att displayen kan så småningom visas dimmig och otydlig.

Dåligt tryck i kranen fixar dig själv

- En mikrofiberduk är i lång körfält, får Bonytt. nej förklarar hos Expert på Ullevål Stadium.

- Ofta åtföljer detta när du köper din TV i butiken, och om du skulle behöva ta bort specifika fläckar och märken, så rådgöra med återförsäljare och köpa produkter som är speciellt avsedda för detta ändamål.

Spraya aldrig något direkt på skärmen och undvik att torka av när displayen är varm.

3. För att göra detta bugg i badrummet

Bad vana: Du sätter en våt toalettborste tillbaka i hållaren

Vi måste bara säga: Det här är verkligen äckligt, och den varma, fuktiga och smutsiga behållare kan eventuellt fungera som en grogrund för bakterier kopplade till allergier, astma, hudinfektioner och magont.

Överväg att investera i en enda borste så att du kan byta den efter varje toalettrengöring. Ett annat tips att webbplatsen Real Simple kommer med, är att låta penseln hänga och torka över toalettskålen genom att fästa den på sätet, så att du inte kan sätta tillbaka den i hållaren tills det är 100% torrt.

VD för Active Cleaning, Johnny Nilsen, har tidigare förklarat för Bonytt. Nej, hur ofta du ska ersätta tusenskönan är väldigt individuell i förhållande till hur många du är i hushållet och även andra faktorer.

Nilsen rekommenderar att du använder klor eller andra bakteriedödande kemikalier för rengöring av penselborsten.

- Det kommer också att vara bra och byta mellan grundläggande och alkaliska rengöringsmedel med jämna mellanrum för att förhindra uppbyggnad av resistenta bakterier i toaletten.

Bad vana: Du hänga våta handdukar ovanpå varandra på kroken

När handdukar inte torka före utgången av flera timmar, är det viktigt att komma ihåg att mögel och bakterier trivs i varma och fuktiga miljöer - som handduken.

GÖR DU DETTA FEL: Vet du verkligen hur man tvättar ordentligt? Foto: PHOTO: Thinkstockphotos

- Handdukar behöver tillräckligt med utrymme för att torka ordentligt när de är våta, förklarar Skaar.

Det är därför dålig lukt i badrummet

- och därför är det mycket hygienisk viktigt att hänga handduken efter användning, så att den torkar väl mellan varje gång.

Låter dig ligger i en våt stapel på badrumsgolvet eller hänga i massa fukt får nämligen bakterier tid att fästa och växa.

- Kom ihåg att handduken kan vara en källa till infektion, speciellt om den används av många i hushållet. Byt handduken extra ofta med sjukdom i familjen, påpekar Skaar.

- Förhindra att bakterier överförs från kroppen till handdukarna.

4. För att göra detta, fel i sovrummet

Bad vana: Du behöver inte ändra strö tillräckligt ofta, och tvätta sängkläder fel

Återigen en typisk plats där många synder: Du behöver inte ändra strö tillräckligt ofta leder oppsengen och är verkligen inte bra att Tvätta regelbundet diskar och kuddar.

- Vi tenderar att rekommendera en förändring åtminstone varannan vecka, och vid behov oftare, förklarar Köparen vid inre kedja Princess, Bitta Andersen till Bonytt. nr.

En tumregel kan vara att ändra varannan vecka på vintern, och varje vecka på sommaren, där du naturligt svettar mer.

Re säng, du ska också hoppa smidigt på morgonen.

- Det är en no-no för att ge sängen på morgonen, förråder May Anita R. Berg, produktchef för täcken och kuddar i Mascot Høie till Bonytt. nr.

- Dra tillbaka duvet så att madrassen och sidan av duvet som ligger ner till sängen - kan lufta.

Detta gör att fukten kan transporteras ut ur sängkläderna.

Svett från nattens sömn - eller sex - plus hög luftfuktighet, vilket skapar perfekta levnadsförhållanden för mids.

överinspektör Rose Lyngra i Astma och Allergiförbundet håller med:

- För att begränsa antalet kvalster, bör du inte göra upp sängen. Låt också sängen hänga lös över gaveln så att fukten ventileras.

Det är lika illa om du glömmer och hoppa över diskarna med kuddar och kuddar förklarar experterna.

- under natten, vi urskilja 3,5 deciliter fukt och salter och dynan tenderar att bli gulflekkete kroppsvätskor, hår krämer, ansiktskrämer och olika, avslöjar Berg.

- Vi svetter också mycket genom huvudet och denna fuktighet, och salterna binder fyllningen i kudden så att den blir platt och skrymmande.

DET FALDER DU I SENGA: Många synder. Spola inte byt, byt sängkläder ofta och kom ihåg att tvätta dina kuddar. Foto: PHOTO: Thinkstockphotos

Berg rekommenderar att du tvättar huvudet minst 3-4 gånger om året.

82 procent har kissat i duschen

- När tvätta kvalitet kuddar återfå sin fullhet och fasthet och bo trevligt och bekvämt mycket längre.

Täcken kan tvättas lite mindre än kuddar.

- Det finns egentligen inget staket här, men jag skulle säga 1-2 gånger om året när de används för filtar, förklarar Andersen.

- Och vid behov.

5. För att göra detta, fel i tvättstugan

Bad vana: Du låter dina kläder vara kvar i torken

Varför inte bara spara lite arbete och ta ut dina kläder så snart trumman stoppas och gjort? För att lämna kläderna länge efter att maskinen har slutat, be om extrakronor och en större insats på strykbrädet.

Bad vana: Du behöver inte läsa tvättråd

Vid tillräckligt alla - oavsett om de är skyldiga själva eller kan lägga skulden på hans bättre hälft delvis axlar - misslyckades. Tvätta kläder kan vara en liten katastrof snart. Och resulterar i att behöva gå för inköp av nya kläder.

- Den mest grundläggande, och även viktigt att i samband med tvätt, är det faktum att för att snabbt och enkelt jämfört med tvättråd på plagget, förklarar forskare vid Institutet för Consumer Research (SIFO) och expert på tvätt, Ingun Klepp, till Bonytt. nr.

- Många människor har frågor om varför plagg är märkta på ett mycket andra sätt, särskilt när kanske i förhållande till plagget bör rengöras eller om den kan tvättas för hand eller egentligen inte ens tvättas i maskin, men det bästa är enkel och lätt att låta köp kläder märkta så att du inte följer märket, anser Klepp.

DENNA BAKERS: Det samma gäller för att hänga mer våta handdukar ovanpå varandra. Foto: Foto: Think Foto

Klepp förklarar:

För att rengöra de smutsigaste platserna i huset

- Om ett plagg är märkt för antingen ren eller handtvätt kan säkert ha en bakgrund inom flera saker, såsom färgprocesser som används, olika dekorationer och dekorationer på plagget och liknande. Och att plagget tål ett betyder inte att det kan stå emot det andra. Här måste du använda tvättinstruktionerna, det är den enda garantin du har för att plagget tål rengöringen.

Vid fläck kemtvätt på Majorstuen i Oslo Ebro Jilidrin håller med:

- Det finns väldigt många som tar en chans på handen tvätta kläder som verkligen sticker markeras för rengöring, eller till och med köra i tvättmaskinen på ett skonsamt program, förklarar experten.

- Ibland går det bra. Men poängen är att om du gör något annat än tvättinstruktionerna, har du ingen garanti.

Läs också:

Detta diskmedel här farliga

Här hittar du de mest välsmakande interiörbilder

Har du en normal relation med städning? Ta vårt test och ta reda på det.

Det bästa rådet mot tecknen i

JA; REN RENGÖRING: Överdriven många ignorerar tvättinstruktionerna på kläder. Foto: PHOTO: Thinkstockphotos

ADVERT

Mest populära