All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Allt-i-ett rengörings teak

slitna och grått teak kan snabbt bli vacker igen. Respekt Clean Teak Kit innehåller bruksanvisningar och produkter du behöver rengöra och bleka träet.

Kombinerad med Respect Teak Oil, det här är ett enkelt sätt att ge gammalt trä ett nytt liv. Förfarandet är detsamma för båt och trädgårdsmöbler. Produkterna skadar inte aluminium, glas, rostfritt stål eller nätter.

Rengör och skölj

Steg 1 tar bort gammal olja och smuts från träet. Emellertid påverkas inte färger, lacker och hårda oljor. Rengör Teak nr 1, "Deep Cleaner" produktborstar eller rullar rikligt på träet. Låt renare arbetsmiljö för 20-40 minuter och se till att ytan inte torkar - duscha gärna lite vatten under arbetstid. Denna behandling ger träet en mörk färg.

Blek och neutralisera

Medan timret fortfarande är våt efter rengöring, applicering av ett tunt skikt av ren Teak nr 2, "Deck Cleaner". Du kommer då att neutralisera åtgärder som tillämpades i steg 1, och virket kommer att blekas. "Deck Cleaner" appliceras med en svamp, borste eller roller. Låt den här blekningen fungera i 10-15 minuter och se till att ytan hålls fuktig medan processen är igång. Rengör sedan lätt ytan med en pensel och skölj den väl med vatten.

Finishing olja

Efter några dagar träet är torrt och varje fiber erektion kan malas så att ytan blir slät och fin. Använd torka papper 320, fuktad med lite teakolja. Rengör damm med en luddfri trasa, fuktad med en liten röd spire.

ADVERT

Mest populära