All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Alla fåglar är små, de kommer tillbaka!

I gåvorna och inredningsbutikerna har fågelburar och fågelburar blivit relevanta smycken en stund, och nu kommer fåglarna i alla färger och former. Butiker som under flera säsonger har sålt bra med prismor, bling-bling och glimmer har rensat, den ljusa och glänsande nu ersatts av mer rustik föremål, nu ska den vara försedd med handarbete i "hemlagad-look" frågor från en övergiven industrihall eller material från naturen. I den sista kategorin följer kvistar, träd och grenar fåglar.

Bakgrund och textilier

Säsongens tapeter och textilier har ett rikt fågelliv. Svallar, köttfärs, duvor och papegojor är bland dem som pryder nyheterna. Stora fåglar och mindre fåglar, på ljus eller färgad bakgrund. De lever bland blommor, löv eller flytande högt i himlen. Det finns stiliserade fåglar och autentiska fåglar. Det finns fåglar för alla smaker och stilar, till exempel på skarpa papper, slitstarka vinylband eller bekväma glasfiberkuddar. För dem som vill ha målade väggar kan fågellivet bo på gardiner, kuddar eller möbler. Alternativen är stora: linne, siden, bomull, velour eller en användarvänlig blandningsprodukt. Florlette eller tyngre kvaliteter, blank och matt, billig eller dyr. Det är bara att välja.

Varför förekommer fåglar så massivt nu?

Som om någon släppte en droppe visas de samtidigt på gobelänger från USA, England, Frankrike och Sverige. På klistermärken från Tyskland och vaxdukar från Belgien. Slumpmässigt, eller har det något att göra med tidens anda? På Google finner vi att fåglar är den ultimata symbolen på frihet. Andens seger över materia är bland annat. Den berömda holländska trendgurun Li Edelkoort påpekar att fåglar som symboliserar frihet och individualitet, men också närhet, familj och bygga bon. I en tid av finansiell turbulens, terroristhot och klimatkriser kan det inte vara en slump att fåglarna dyker upp på modeplatsen.

När det gäller bobyggande vi norrmän i världen, och allt fler är angelägna om att välja något som varar. Många av de fågelmönster som nu finns på marknaden är gamla klassiker som man återfick. Det är ett mönster som har överlevt generationer och görs nu i kvaliteter som är hållbara i årtionden. Nu handlar det om att hitta sin fågel och sedan leva länge glad med den. Möjligheterna är många och det finns något för alla.

ADVERT

Mest populära