All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Alarmerande prisskillnader

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Fler och fler människor väljer att betala för en liten extra trygghet i vardagen. Enligt Dagsavisen är larmvågen i norska hem en viktig orsak till den kraftiga nedgången i antalet inbrott.

Medan säkerhet är viktig, kostar det också pengar för att få ett larm. Priserna varierar mycket mellan företag och det lönar sig att hålla huvudet kallt innan du bestämmer dig.

Paketerbjudanden

Dra: Anne Angelshaug mer

Alla företag har olika paket, och innehållet i paketen varierar från bolag till bolag. Kort sagt blir paketpriset högre ju mer larmutrustning paketet innehåller.

För att göra en viss jämförelse mellan prisnivån har vi därför ställt vissa krav på vad ?? våra ?? larmpaketet måste innehålla.

  • Larm m / uppringare och standby batteri
  • siren
  • rökdetektor
  • rörelsedetektor, och
  • vattenläckage sensor.
Detta kommer dock inte säga att detta är bäst för din fastighet, rekommenderar vi att du noga överväga vad du behöver och jämföra priser innan du väljer ett företag.

För att se vad vårt hemlarm skulle kosta på Securitas, Falken och Sector, måste du trycka på länkarna längst upp till höger om artikeln.

OBS: Det finns fler säkerhetsföretag än de tre vi har nämnt. Vaktservice är ett exempel, mer hittar du via Gula sidorna.

Sponsring pris och rack

Tidigare var du tvungen att betala en inträdesavgift på cirka 4/6000 kronor för att få bostadslarm. Men sedan började Sector med sitt 1-kronans erbjudande om färdiga hemlarm, där du var tvungen att binda dig som kund hos företaget i 3 år.

Falken har också följt en liknande prissättningsmodell, medan Securitas har avsiktligt misslyckats med att gå in på denna karusell.

En lågbiljettkupong kan tyckas frestande, men när du vill ha utrustning utöver baspaketet måste du betala extra för detta. Således kan den billiga inträdesbiljetten vara ett dyrt alternativ över tiden. Som våra exempel visar visar prisskillnaderna tydligt över en tioårsperiod.

Är du nöjd med tjänsten kommer du normalt att hålla den ur bindningsperioden. Men tyvärr blir det inte alltid man blir lika glad som man skulle tro. Tjänsten kan vara sämre än väntat, eller du tror att det blir för dyrt, det här är viktigt att komma ihåg och kan göra det värt att välja en operatör utan engagemangstid.

Alla priser kan hittas genom att klicka på länkarna längst upp eller längst ner i artikeln.

Lägre försäkringar

Med ett hemlarm ger också minskat försäkringspremie. Rabatten varierar från företag till företag, och ofta också var i landet du bor.

Alarmerande prisskillnader

  1. Slutsats & Sammanfattning
  2. Securitas
  3. Falken
  4. Sektor

Om du skulle gå sönder trots bostadslarm, omfattar också vissa företag hela eller delar av den avdragsgilla på din försäkring.

ADVERT

Mest populära