All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Alarm, alarm Spara 60%

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Villa Alarm får tjuvar att se rött. Därför kan det vara en smart lösning för dem som är rädda för att få dem att besöka. Statistiken visar att antalet inbrott minskas väsentligt när ett alarm är installerat.

- Vi har intrycket att cirka 18-20 procent av norska hushåll har bostadsalarm. Marknaden har ökat starkt, för 2001 var det bara cirka 12 procent som hade det. Enligt försäkringsbranschen står cirka 97 procent av alla inbrott i hem utan larm, säger marknadschef Reiulf Johansen i divisionalarm i Falck Norge.

Informationschef för If Damage Insurance, Emma Elisabeth Vennesland, bekräftar detta.

- Vi ser att inbrott är mycket sällan förekommande i hem där larm installeras. Men vi har inga konkreta siffror på detta, säger Vennesland.

Det är därför bra att spendera lite pengar på att säkra.

Stora prisskillnader

men om du funderar på att skaffa ett hus larm, bör du kontrollera mycket marknaden innan du biter på den första och bästa säljare.

Vårt pristest visar att det finns stora prisskillnader på nästan identiska produkter.

BOLIGALARM

Har du en bostadsvarning? (27%) 338

Nej (21%) 258

Avslaget styrs inte och reflekterar endast läsarnas egna åsikter.

I testet har vi byggt både trådlösa och trådbaserade larm och beräknat kostnaderna baserade på en respektive tre år. Dessutom har vi bara inkluderat larmleverantörer som erbjuder sina produkter till stora delar av landet, eller de mest befolkade regionerna. Det finns därför många små säkerhetsföretag som vi inte har övervägt - vet du om sådana saker som du kan berätta för dem i diskussionsgruppen längst ner i artikeln.

Utan en tråd

Billigaste trådlösa larmet (över ett år - även om bindningstiden är 3 år) går du igenom Norvakt. Årskostnaden är NOK 4 303. Norvakt erbjuder dock endast produkten till kunder i Oslo och Akershus.

Titta på kostnader över tre år, det är Securitas Direct vilket är det billigaste med totala kostnader på 11.504 dollar. Företaget erbjuder bostadsalarm över hela landet.

Det värsta gärningsmannen i trådlösa larm Hafslund Security, som kräver att alla 8 778 miljoner per år, eller 18 354 miljoner under tre år. De är därför 60-100 procent dyrare än det billigaste alternativet.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE Alla priser på TRÅDLÖSA BOSTADS LARM

Falck Norge värsta

Om man tittar på priserna på trådbunden bostadslarm, är det fortfarande Norvakt är billigast. De tar ut 2 965 dollar när man tittar på kostnader över ett år. Om kostnaden är över tre år är Norvakt fortfarande det billigaste priset till 8 893 kr. Kroken är dock att företaget endast erbjuder larm i Oslo och Akershus och att anslutningstiden är tre år.

Dyraste fast larm test är Falck Norge som tar 7 578 miljoner under ett år, och 14 754 miljoner under tre år. Således är de mellan 65 och 155 procent dyrare än det billigaste alternativet.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE Alla priser på webbaserad BOSTADS LARM

Alarm innehåll

För att göra priset testet så rättvist som möjligt, har vi bett alla företag på priserna på två saker: Ett pris av de billigaste trådlösa bostadslarm, och ett pris på det billigaste ledningsbaserade bostadsalarmet.

Vi har konsekvent begärt att få priser för exklusiva bostadsalarm. Därför innehåller priserna inte produkter som utlöser larm, såsom vattenskador eller rökutveckling. Dessutom har vi bara inkluderat produkter som innehåller en anslutning till en dag baserat nödsituation, när en vakt kommer att gå ut till bostaden om ett larm utlöses.

HÄR KAN DU SE FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER FÖR ALLA ALARM PRODUKTER.

Flera larmföretag arbetar med kontinuerliga "PR-priser". I de fall där dessa priser är tillgängliga för "alla" används de i pristestet. Kampanjpriser anger oftast att installationen / startkostnaden är på en dollar.

Inget kvalitetsprov

Det är viktigt att notera att pristestet inte är ett kvalitetsprov. Vi har därför inte haft möjlighet att kontrollera kvaliteten hos de olika leverantörerna.

Det vi har gjort är emellertid att välja ut larmprodukter som har så mycket innehåll som möjligt.

Break-even

Vissa larmföretag arbetar med olika prisstrukturer för samma produkt. Till exempel Vaktservice två prissättningsmodeller: 5. 990 miljoner i anläggningen, och 199 miljoner per månad, eller: 1. 000 i etableringen och 299 kroner per månad. Vad är billigast?

För att ta reda på, kan vi ställa in följande formel:

1000 + 299x = 5. 990 + 199X där x är antalet månader. Lösningen till ekvationen är x = 49, 9. Det betyder att vid tiden för 49, 9 månader (motsvarande fyra år och två månader) är de båda modellerna lika dyra eller billiga. Men före denna tid är modellen med låga etableringskostnader billigast, och därefter är modellen med en hög etablering det billigaste.

[Ogiltigt objekt (NAV)]

Poängen är att bestämma hur länge du uppskattar att du vill ha larmet. Vid kort tid kommer det vanligtvis att vara modellen med låga etableringskostnader som är mest lönsamma och vice versa.

Observera att detta är bara ett räkneexempel, "break-even" kommer naturligtvis att variera från företag till företag och från modell till modell.

ADVERT

Mest populära