All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Färgmatchning inuti <895>[SET:descriptionsv][REGUPFIRST]Färg - Blå, Röd, Grön eller Gul - och lägg till ett bra streck

När färgindustrin, tapetleverantörer och inköpare av present- och inredningsbutiker presenterar nyheter idag har de en sak gemensamt: Alla strävar efter att Kari och Ola slutar vita. Efter 20 års vit interiör är det tillräckligt. Vi har sett tendensen ett tag, men nu kommer vågan i full utsträckning.

Blötläggda färger

Den sotiga färgen lyser. Färg från Butinox Interior.

Innan vi kallade färgerna konstiga och smutsiga. Nu kallar vi dem eleganta, sofistikerade och varma. Eller helt enkelt svarta eller blöta färger.

- De blötläggda färgerna passar väl för det nordiska klimatet. De hjälper till att ge interiören ett coolt intryck, säger Jenny Bull Gustavsen, färgchef på Butinox Interiør.

Stine Norli från Nordsjö Idé och Designs detaljhandelskedja tror också på sotade färger.

- "Alla" har en grå soffa. Genom att måla väggarna i en svartaktig färg får du en helt ny stil, säger hon.

Bakgrundsbilden

Blötläggda färger är en del av den gröna vågen. Bakgrunden ger både färg och mönster. Bakgrunden från Borge.

Som konsumenter kommer vi att hälsas med ett massivt och unikt färgschema i höst, för tapetleverantörerna fokuserar också på sotade färger.

Birgit Torkildsby på tapetleverantören Borge tycker att det här är en naturlig utveckling. Färgutvecklingen är en del av den stora gröna vågen där vi längtar efter ett liv mer i harmoni med naturen och långsam livsstil.

- Det här är bra för oss i Norge. Vi måste ha färg, hon pinnar.

Personlig

Det var uppenbart att blöta färger var saken under höstens Oslo Design Fair.

De grumliga färgerna hade också en central plats under hösten Oslo Design Fair, tidigare present och inredning. Här uppmanades både privata och butiksägare att använda fler färger.

- Det är viktigt att göra egna val och skapa en identitet. Tänk inte på A4, sade stylisten Alessandro D'Orazio i en soffekompis med handelschef Grete Sivertsen. Tillsammans med tre andra stylister stod han för höstens trendshow. Här var de sotade färgerna mest närvarande, inte bara på saker och tång, men som ramverket för inredningen.

ADVERT

Mest populära