All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Och nackdelar av målarfärger, fläckar och däcks fläckar

Dagens färgprodukter är både miljövänliga och har god kvalitet. Oavsett vad du väljer, bör nytt trä jordas innan du börjar. Det finns stiftelser som har en färg som en träarbetare, så att stiftelsen inte skadar träets känsla av en behandling.

inte måla över skador

Vilken behandling: Använd aldrig färg eller däck fläck för att dölja en fläck! Vissa extra timmar med rätt inledande och förberedande arbete ger en garanti för att färgen eller bets varar längre, och att underlaget är väl skyddad.

Nya hus

I nya hus finns det fritt val. Kom ihåg att misstänka - vilken behandling som helst efteråt. Idag får färgtillverkare inte använda kemikalier i färgen för att bli av med råttor och liknande, som tidigare. Priming och två överdrag är en miljövänlig behandling som tar det bästa av trähus.

Behandlade hus

  • Hus som tidigare har behandlats med färg, omslag eller bi får inte jordas.
  • Ett hus som har färgats kan appliceras på en ny skål, omslag eller färg.
  • Hus som tidigare har täckts kan täckas eller målas.
  • Målade hus kan bara målas eller appliceras på däckbalkar speciellt konstruerade för målade ytor.

Det finns en primer med och utan färg. Den pigmenterade är för användning i hus att målas / täckas. Behandlingen täcker och detaljerna i träet är borta. Stiftelsen har en färg på nästan trä.

Den opigmenterade används för fönster, dörrar och sidospår som ska behandlas med mild pigmenterad fläck, är det önskvärt att detaljerna timmer visas. Detta rutnät är transparent.

Stain innehåller träoljor, fungicider, och pigment som delvis förhindrar strålarna från att tränga in i trä och torkning därav. Beis-färgen blir starkare för varje ny stroke. Beis är det svagaste pigmenterade beläggningsmedlet, dvs med den minst skyddande färgbeläggningen. Därför krävs ofta underhåll. Träets struktur verkar mycket bra när man använder en bi.

Stain kan användas som en primer på nya eller nyligen borstas och / eller skrot trä, eftersom fläcken är mycket genomsläppligt. Det innebär att fukten i veden kan avdunsta utan att förstöra brytfilmen. Om du använder tunika eller färg senare, använd inte en burk som innehåller tjära eller linolja.

Däckdäck

Däckband ger ett tunnare lager på ytor än färg, men tjockare lager än färg. Däck och färg skyddar dem båda bättre mot lätt biologisk nedbrytning än böjning. Träets struktur verkar fortfarande bra när man använder däckbuskar. Den har mer kraftfull pigmentering än fläcken och längre nedbrytningstid. Därför kan varje ansökan ta längre tid.Det är också trevligt på ytor där du vill byta färg. I genomsnitt borde du förvänta dig att applicera nya beläggningar varje sex till sju år, eller ännu längre väljer du ett dyrare däck.

Färg skyddar träet väl över tiden. Intervallet sträcker sig från åtta till tretton år - förutsatt korrekt behandling från den första pälsen. Om du har ett hus med hyvlade fasadbord, är det förmodligen så glatta att färg är det enda som är tillräckligt bra.

ADVERT

Mest populära