All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Lägg vinyl utan lim

En annan fördel är att i ett rum under 20m2 kan beläggningen läggas utan lim. Det betyder att golvet enkelt kan bytas ut om du blir uttråkad - vilket gör att rummet kan rymma med färg och mönster.

Jon Hennie från Tarkett anser att det kan vara möjligt att lägga beläggningen löst i större rum också. Men då måste beläggningen vanligtvis förseglas. För detta används dubbelsidig tejp.

- Vi rekommenderar att du placerar beläggningen löst i mindre rum där den kan läggas utan leder, säger Jon Hennie, som också säger att vinylbeläggningen levereras i bredd på 2, 3 och 4 meter.

Vinyl är lämplig i alla rum, förutom badrummet och det enda kravet på substratet är att det är rent och platt.

För att lägga till vinylbeläggning:

1. Mäta rumets exakta längd och bredd, och fråga golvbeläggningen med 5 cm överdimension.

2. Ta gärna ut dina klädlistor senare. Tvätta listorna och slipa dem så att de är redo för en liten renovering de också.

3. Rulla beläggningen på golvet.

4. Om det finns utgående hörn, klippa först om beläggningen först. Klipp hela vägen ner till golvet längst i hörnet. Dra försiktigt beläggningen i nischen.

5. Vid inkommande hörn markerar du var hörnet är med en penna. Bryt tillbaka och skära bort överskottet.

6. Tryck på beläggningen mot väggen / listan på handtaget på en sax eller liknande innan du skär 3-4 mm beklädnaden med en golvbeklädnadskniv. Du kan köpa detta från din återförsäljare.

En annan metod som du kan använda är att efter nedtryckning sänker bälgen med 3-4 mm clearance efter en linjal.

7. Lägg sedan bara på listorna igen. Det är viktigt att du inte trycker listorna för hårt i beläggningen när du monterar dem. Placera en tunn stålstoll på pälsen under listan där du klämmer fast. Då kommer beläggningen inte att låsa.

8. Markera tapparna / naglarna glittrar och mala lätt innan du ger listan några färgbeläggningar. Det nya golvet är bättre när konstverket ser nytt ut.

Källa: Tarkett

ADVERT

Mest populära