All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Lägga plattor i hallen

De plattor på badrummet skulle få hjälp av hantverkare för att lägga på grund av våt norm. Men i korridoren finns inga sådana krav, och det är inget problem att lägga plattorna själva. Det är enkelt och du kan göra det under en helg.

Innan du börjar

Innan du börjar lägga ut plattorna, se till att golvet är platt. Eventuella oegentligheter måste jämföras med justeringsmassa. Om du vill ha värmekabel i golvet måste detta också göras först. Det finns flera system för detta, som också har lite olika procedurer för montering. En elektriker ska göra det här jobbet. När några värmekablar är monterade och golvet är helt rakt, är det klart för plattorna.

Så här gör du

Vi har gjort en röra av hur du gör det här, titta på video här.

1. Beräkna antalet plattor

Börja med att lägga ut plattor i rummet för att se hur många plattor det går i bredd och hur mycket som ska skäras. Du kan välja fiskbredd, men sätt ca 4-5 mm för lederna. Du kan använda korsningen för att hjälpa dig med detta.

2. Klipp till plattorna

Du kommer antagligen behöva skära plattorna eftersom det inte var "gå upp" med bredder. Detta bör göras innan du börjar med limet. Använd en monolitkutter utformad för den typ av kakel du har valt var hela kakan ska skäras. Runda kanter och listor kan du behöva använda ett rep eller papegoja för att komma av ett litet hörn. Arbeta inuti kakan genom att klippa lite och lite.

3. Blanda limet

Blanda sedan kakelskiktet. Följ tillverkarens instruktioner om blandningsförhållanden, torkningstider, etc. Med en borr är röret snabbare.

4. Smörja limmet

Placera sedan limmet på golvet med en murslev med ett minimum av 10 mm tänder. Det är klokt att dela golvet i steg så sprida inte ut på hela golvet genast.

5. Lägg ut plattorna

Börja sedan lägga kakelarna. Var noga med att få samma höjd på plattorna så att inga kanter sticker upp. Med en korsning kan du enkelt beräkna det rätta avståndet mellan plattorna. I vårt fall var rummet så otrevligt att vi inte använde korset. Det viktigaste är att det ser rakt ut från ljusriktningen, det vill säga från dörren och in i. Plattorna som har skurits måste alltid vara så att skärsidan är mot väggen, eftersom dessa ofta är skarp.

6. Fuktsmältning

Låt kakan klistra in innan du börjar fukta. Följ tillverkarens instruktioner vid blandning av foget. När den har fått en passformig tjock konsistens, häll in grout på golvet och dra fördel av det med en gnista.

7. Tvätta med svamp.

Efter injekteringen har fastnat, tvätta över med en svamp. Om det finns bubblor i fogen kan du ta lite tätningsmedel på fingret och trycka ner det.Tvätta över andra gången några timmar efter första omgången.

8. Polering

Slutligen polera med en luddfri trasa eller till exempel en gammal t-shirt. Låt torka och golvet är klart att användas! Om det finns värmekablar installerade ska du vänta i sex veckor för att använda dem.

ADVERT

Mest populära