All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Lägga gatsten - Minskat underhåll

Paul Sønsteng byggde ett nytt hus på Hvam i Nes 2003. 2007 banade uppfart.

Arbetet med att lägga grundstenen i uppfarten överfördes till Thomas Bergli från BetongBergli AS.

Huseier Sønsteng såg fler fördelar med att använda beläggningar på stora delar av utomhus runt sitt arkitektoniska hus. Efter flera års praktisk erfarenhet finner han det enklare att hålla uteplatsen ren sommar, höst och vår. På vintern är det lätt att snöa på en plan yta.

Pål Sønsteng med sin fru och barn utanför Nes gård. Beläggningarna är från Asak.

- Med tre unga barn har det underlättat städning både inifrån och ut.

- Barnen tar mindre spill i huset när gården de spelar är ren och lätt att ställa in. Dessutom tror min fru och jag att murerhuset klädde sten i uppfarten. Den stora bonusen är att vi inte behöver underhåll, och att stenen blir trevligare och snyggare genom åren, säger Sønsteng.

Läs också:

Hur undviker man att ta bort oljetanken?

År 2020 kommer alla norska hem att avveckla användningen av traditionell bränsleolja. Men visste du att du kan använda bioolja som ett miljövänligt ...

FASAD såg bra på huset i Hvam utrustad med takkupor, pelare och smidesjärn portaler. Investeringar på stora delar av tomten betonar således effekterna av fastigheten på fastigheten.

FÅR PROFESSIONELL

Beläggningsstenen som används på fastigheten i Nes är gjord i Norge och har en guldbrun färg. Sønsteng har lärt sig att det inte är lätt att lägga denna sten själv, så att du ska välja professionella för att få jobbet gjort.

Det är viktigt att kunna göra stiftelsen så att stenen ordentligt sätts på plats. Han valde inte att lägga grundstenen i uppfarten omedelbart efter att huset var upprättat, men väntade tills marken var stabil.

Efter ett par års grus och sand i uppfarten började proffsen att göra grunden. Det är väldigt viktigt att göra detta arbete ordentligt innan du sätter in stenen.

Det är också möjligt att rätta grävmaskinen med grävmaskinen och komprimera den kort efter att huset är installerat.

Läs också:

För att frigöra ogräs i lederna

När det växer ogräs i fogarna mellan plattorna, det handlar inte bara om utseende. Om ogräs får kraftiga rötter kan de med tidsförskjutningen ...

FÖRE: Fastigheter i Nes innan den lades banar uppfarter.

Undvik tele

För att placera en beläggningssten är det viktigt att ta hänsyn till miljön. På berg och berg är det lättare att undvika tele om marken består av berg och den är fylld av stenmassor.

En av de viktigaste är att undvika telexing.Om du har en campingplats kan tele snart uppstå. För att få bästa möjliga resultat på campingen behöver du byta mark med 40 till 60 cm med en kolv.

Dessutom kan orsaken isoleras med styrofoam. Dessutom kan du använda förstärkningsnät för att stärka marken och undvika hjulspår. Nedtill måste det finnas en viss sluttning, så att vattnet kan tömma genom bra dränering i marken.

Med en beläggningsspets är det liten risk att vatten kommer att falla ner i marken. Beläggningen är nästan vattentät.

Läs också:

30 bra tips för dig som kommer att lägga gatsten

Stein Lägg han hjälper dig med dessa 30 noggrant utvalda tips för en säker framgång när du lägger gatsten uppfart, på terrassen och ...

- A Drive-in-uppfarten kan vara i flera decennier utan någon form av underhåll, säger Jessheims tre-barns fara.

Val av beläggning och ytbeläggning

Substrat icke-frost mottagliga massorna För konstruktion av underlägget den 10-15 cm pukklag. Detta görs med finare massor på toppen så att sedimenteringsskiktet för beläggningen i sig inte försvinner i valpen. Det är viktigt att fundamentet är ordentligt komprimerat och lagt ordentligt innan beläggningen läggs.

Beleggingsstein från Steinhandel.

substrat på frost mottagliga massorna Den måste axlarna ut till fundament, med 30-35 cm under den färdiga nivån. Det är viktigt att baljbottnen är jämn, med en nedgång, så att vattnet rinner ut från husets väggar, och vidare ut innan du börjar bygga upp grus. Fiberduk läggs i botten och på sidorna så att massorna inte blandas. Grunden för de olika beläggningarna är väsentligen densamma.

Naturheller

Vi skiljer huvudsakligen mellan granit- och skifferbackar. Graniträknaren finns i mer exakt storlek och form än skiffer. Du beställer i princip färdiga storlekar. Tjockleken på plattorna är beroende av det är enorma bördan av körning eller punktlast eller om de är avsedda för gångtrafik.

En tumregel är åtta till tio centimeter tjock också lämplig. För skiffer kan du räkna ca. halva tjockleken. Detta eftersom skiffer är byggd med en skiktstruktur som gör det enkelt att dela upp skårorna bredvid, men inte över - de är relativt stabila.

Denna sten är från Aaltvedt.

Settelag Innan du lägger på naturliga nyanser måste du bestämma vilket mönster du vill ha, typ av färger och färger. Båda typerna behöver fixera lager av ca. fem till tio centimeter. Sätt lagret får inte vara för tjock, då stenen är instabil, men man måste ha lite att arbeta med, eftersom skiffer tjocklek och yta kan variera. Det uppsatta laget ska bestå av välgraderade finpukk / finsingel. Kornstorlekar på två till fyra mm. eller två till fem mm. rekommenderas. Du kan också använda naturlig sand vid noll till åtta mm. där det bara går vandringstrafik. Finsingel är självkompatibel, frostsäker och lätt att arbeta med.

Sten på uteplatsen gör underhållet enkelt.

Rockval

Lätt skiffer är vanligast och lättast att lägga. Skiftaren är lätt uppdelad med enkla handverktyg. Ottaskifer och altaskifer är också vanliga. Genom att använda kvadrat eller rektangulär har du bestämt på mönstret innan du köper / beställer grottorna. De oregelbundna hängslen kräver mer arbete i form av planering längs vägen och delning av grottorna. Gruvorna kommer i stora flingor som måste skäras till platsen.

ADVERT

Mest populära