All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Rikt djurliv på väggen

En av de mest levande trender nu, djungel och exotiska djur. Imitationer av dovhjort, zebra ränder, leopard mönster och blad och grenar från Savannah gräs, djungel och palmer tittade överallt på Heimtextil. Här är fototapet med apor och tigrar peering upp mellan gräs och grenar, fantasifull färg fraser ljust rosa krokodil mönster, verklighetstrogna skildringar av riktigt stora ormskinn och mycket verklighetstrogen i imitationer av zebra och spring.

Taktila väggar

Taktil med våren,

En murad vägg är något helt annorlunda än en målad yta. Mönster och djup ger liv till muren, även i mycket diskret design. Men det finns också långt ifrån diskreta mönster att välja mellan!

- Ytorna nästan genomgående taktila, och det är slående att se lusten vi måste ta på och känslan av mattor, sade Bjorg Owren, creative director på Informationscentralen för färg och inredning.

Vissa tapeter har riktiga fjädrar eller gräs, halm eller andra organiska material limmade på ytan, andra har en struktur gjord med akryl- och vinyltrycknings- och applikationstekniker.

Hitta vägen här?

- Det är dock fortfarande att se om den mest spektakulära djurbilden finner sin väg till Norge. Tapetimportörerna vi mötte på mässan var osäkra på hur mycket norrmän faktiskt vill ha slangeskinn på väggen, säger Bjørg Owren.

ADVERT

Mest populära