All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

En användbar interiørbok

Det är inredningen MNIL Trond Ramsøskar som generöst erbjuda sina kunskaper och erfarenheter i bokform. De flesta av oss kämpar bara för att ändra vardagsrummets färg eller lägga nya golv. Eller vi fuskar till familj och vänner när du väljer soffa och gardiner (verkligen en paradox, eftersom de är lika osäkra som oss själva). För att inte prata om när man ska köpa ett hem är vi verkligen borta. Boken är full av råd som ger läsaren bra vägledning genom olika projekt.

- Det här är en användarhandbok, inte en kaffebok. Här går vi bakom fasaden vi ser i inredningstidningarna, förklarade inredningsarkitekten under lanseringen.

I boken med titeln "Ramsøskas hemvist - Bli din egen inredningsexpert" levererar han kunskap och erfarenhet. Och det är ett användbart verktyg i små och stora projekt, och processen följs från början till slut. Med användbarhet menar vi att det är pedagogiskt, praktiskt och användbart.

Undvik besvikelser

Vad som passar en passar inte för andra. Tillbringa tid på moodboard och ta reda på vilka material som ger goda känslor för dig och dem som ger negativa föreningar.

Boken kan läsas från Perm till Perm eller släppa direkt in i det kapitel som är mest relevant där och då. I kapitlet "Ruinat på inhemska drömmar", minns hemköparen att komma ner till jorden så att känslorna inte tar över budprocessen. Det handlar om att förberedas före visning.

- Med god förberedelse undviker du besvikelser och oväntade kostnader, säger Ramsøskar.

Boken diskuterar ytterligare planlösning, belysning, inredning, stil, atmosfär, material och färger. Intentionen är hela vägen för att läsaren ska hitta sina lösningar. Och till någon som kämpar för att välja färger; Här lär vi oss att färger och material måste övervägas samtidigt och vi kommer att veta hur.

Inredningsdesignern jämför att välja material för hemmet genom att välja kläder.

- Vissa är bara upptagna, medan andra betonar estetiken. Vissa använder och kasta, medan andra är oroade över det kommer att vara i många år, säger han. Han påpekar att vi har olika preferenser och måste söka olika lösningar.

Moodboard kan användas för inspiration och planering. Detta sovrum är skapat från stämningsbrädet ovanför.

Kopiera inte mig

Ramsøskar är känd för sin lekfulla färg. Men du kanske inte gillar gula, rosa och färgstarka tapeter för att dra nytta av boken.

Ramsøskar är känt som en av landets mest färgstarka inredningsarkitekter och mycket orolig i sin beröring med färger. Rosa, lime, rosa, gul och blå i tydliga toner och olika kombinationer är hans varumärke. Detta karaktäriserar boken, men det är inte ett recept på kopiering av hans stil.

- Du kanske inte gillar gula eller klistra att gilla boken. Skapa din egen färgbas och träna på färger. Det är viktigt och ambitionen är att boken kan hjälpa individen till sina färger, säger interiörarkitekten.

Stöd till egna bedömningar

Han hoppas att boken kan stödja sina egna bedömningar.

- Planera dina behov och din smak och oroa dig inte om vad som är trendigt eller vad vänner skulle ha gjort, han uppmuntrar och understryker att det är din bostad, din behov och ditt välbefinnande handlar det om.

Belysning är mer än lampor - även i ett kök. En genomtänkt plan för olika rum och zoner tar hänsyn till alla behov. arbetsljus och trevlig atmosfär.

Lär dig att blanda nytt och gammalt. Ett exempel från boken där en klassisk ljus matsal i ek är mörk och har mörkgrön klädsel. Rummets huvudfärg är grön i olika nyanser. Priset över i-ett är den moderna lampan över bordet.

ADVERT

Mest populära