All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

En touch av värme i Norden interiör

Marokkanskinspirerte klinker på golvet, gyllene metall, stora krukor och fat i mörkt trä eller lera, tapeter från naturliga material, palmer, påfåglar, taktila ytor, rentvå och annan matta väggar, tadelakt, rustik golv planka, silke, linne, sammet, broderi, ikat mönster, mörkt trä, rökelse och berbertepper- det finns ingen väg inredningen tas från exotiska områden som kännetecknar den nuvarande inre trend bilden.

- Det finns många etniska känslor att se i inredningen både här i Norge och internationellt. Andra länder hämtar inspiration bland annat från oss, till exempel kostymer och klock behov medan vi tar till oss delar av det som är exotiskt för norrmän som palmer och påfåglar, säger Birgit Torkildsby, produktchef av tapeter leverantör Borge.

Composite bild

Vi kombinerar efter sin egen magkänsla, och vi kommer gärna starka grafiska mönster mot flera etniska-inspirerade inslag.

Även om vi inkluderar mer och mer detaljer med inspiration från varmare slag, är vi inte på väg att bli av med det tätt och nordiska. Bilden är sammansatt och det är viktigt att lyssna på och lita på din egen smak och egna impulser när man ska hitta sitt personliga uttryck.

- Föreningar för grönskande, varm och energisk av exotiska kulturer lockar många av oss under dagen, som ett svar på den snäva, sval, ren, enkel, lätt och förutsägbar huvud trend som har härskat ett tag. Många av oss är inspirerade av intrycket av resor och vill ta med föremål från avlägsna länder tillbaka till sitt eget vardagsrum, säger kreativ ledare på ifi. nej, Bjørg Owren.

Hon följer internationella trender och anser att vi i framtiden kommer att kombinera det exotiska med det "förnuftiga" nordiska uttrycket.

- Det är ingen tvekan om att dra ut den helt med exotiska inslag, och vi förmodligen inte kommer att lämna våra hem som djungler, men många har nog att inse att vi behöver lite av båda för att få balans. Några av oss är antingen-eller-människor. Det handlar om att lyssna på din egen magekänsla, säger hon.

Konsten ligger i de begränsningar

När färg och inredningsbutiker sprudlar av vackra inredningsdetaljer med associationer till varmare breddgrader, kan det vara lätt att hälla på för mycket.

- Konsten ligger i begränsningarna. Om du går "allt in" och sveper på med färger och element, kan du snabbt sluta med 1001 nattkänsla, och det är nog inte meningen. När du väl har bestämt vilken sorts atmosfär du vill, plocka ut några saker för att passa och hålla fast vid dem. Effekten kan vara bra endast med hjälp av några få rustika och taktila föremål eller ytor, uppmuntrar hon.

Det etniska inspirerade mönstret på Tarkett-klickets vinylgolv kontrasterar starkt med det tätt köket.

ADVERT

Mest populära