All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

En varm lösning i köket

Köket Christina Persson och familjen ligger i en ny byggnad från 2016 på Nesodden. Hon har gjort spännande grepp i köket, vilket gör det värt att visa sig.

Christina arbetade noggrant med golvplanerna för den nya byggnaden när hon och hennes man lade planerna för köket.

Först hon drog upp rummet i ritprogrammet Archicad som hon hämtat från nätet, och sedan fick fint inredning med Kviks moduler och lösningar.

god planering: Att ha en bra lösning på ett kök, och planera väl tar tid, säger Christinam nu frodas familj på deras nya kök med vita beslag, kalla blågrå väggar och mjuka detaljer i ek (FOTO: Yvonne Wilhelmsen / STYLING: Tonhakar).

Persson ville ha ett tätt rum och för att få den här hon och mannen själv att klä den tätt vita inredningen med en ram i tre. Det ger den ganska vanliga vita inredningen ett unikt och annorlunda uttryck.

- Jag gillar att blanda material och en snickare skapade denna behändiga ram i ek, med hyllor som mjukar upp vit inredning. Med skåp hela vägen upp till taket måste jag också oroa mig för tvättning på toppen, säger hon.

Inbyggd

Alla apparater är byggda, medan kaminen, vinskåp och kaffemaskin finns i rummet. Den svarta fläkten i samma serie kan betonas.

SMYCKE: Bänkskivan är i vit Corian som är underhållsfri. En pärla, ring Christina blandare Dornbracht, som tar upp den snäva stilen i kök (FOTO: Yvonne Wilhelmsen / STYLING: Tone nålen).

- Det är sällsynt Jag tycker att köksfläktar passar in i interiören, men det gör det. Och jag uppskattar kaffemaskinen som tillsammans med de mjuka stolarna bidrar till en social atmosfär. Finns det någon som vill ha kaffe, te eller kakao, och jag ordnar det en till två!

Christina söker alltid efter de behov de har.

- Jag frågar mig hur många glas vi har och var du ska placera köksmaskinerna. Köket är inte så stort så jag skulle inte ha ett lock, men jag skulle ha bra lagring. Därför valde jag en hel vägg av högskåp.

VÄLKOMMEN ÖVERSIKT: Matlagningszonen är extra bred och lådorna är extra djupa. Det är tillrådligt när man inte vill ha ett lock. Den svarta köksfläkten är från Siemens. Christina har målat väggen i en skarp gråblå färg. Golvet är enstaviga ek från Great våningen (FOTO Yvonne Wilhelmsen / styling Tone hook).

STRAMT KÖK: Den vita inredningen från Kvik är klädd med en ram i tre. Det ger det tunna kökets värme samtidigt som det ger ett unikt uttryck. Dessutom finns det extra lagringsutrymme i hyllorna i ramen. En möbel har stått för lösningen. Kaminen och kaffemaskinen i svart är spännande mot den vita. En målning ger kökspersonligheten.Så enkelt som möjligt (FOTO: Yvonne Wilhelmsen / STYLING: Tone Kroken).

Christinas interiörtips

Tänk på bra behållning vid planering, det kommer aldrig att bli fel. Jag valde overcap, och istället valde jag en hel vägg av högskåp.

Investering i en extra djup köksbänk ger extra utrymme i lådorna.

Goda stolar och ett runt socialt bord hjälper köket att bli ett socialt utrymme.

Integrerade köksmaskiner är praktiska och sparar utrymme. Bland annat har jag gömt köksmaskinen i ett skåp där det lätt kan dragas framåt.

Gärna kontakta ett annat material, speciellt om du har enfärgade skåp från golv till tak. Detaljer i trä arbetar alltid.

Skålen med kokkärl är extra djup så att hon också får större lådor. Christina valde en bänkskiva i Corian. Det har blivit den mest självgående.

- Den vita, underhållsfria plattan går hela vägen neråt, den är vacker och ramar kökets inredning, säger hon.

Gästerna sitter

Köket har en tydlig social karaktär och det är en viktig samlingsplats för familjen och vännerna.

Familjen spenderar mycket tid runt rundbordet, och det blir sent om de har gäster.

SNABBT ACCESS: Det är trevligt att använda macen för att hitta recept på den extra breda bänkytan (PHOTO: Yvonne Wilhelmsen / STYLING: Tone Crochet).

- Sätena är otroligt bekväma, det är som att sänka sig i en härlig fåtölj och det sociala rundbordet passar in här. Jag har många snäva linjer i inredningen annars, så jag gillar att dekorera med ekologiska former, säger Christina.

Hon har valt en industriell grå färg på väggen, en blågrå ton som klämmer fast resten av huset.

- Den kalla tonen tar upp de blå tonerna jag har på korridoren, och färgen går vidare till andra våningen. Vardagsrummet och köket är i ett, och rummen har samma blågrå färg. Huset är byggt i funky stil, så köket matchar resten. Här är de rätta, enkla linjerna.

ADVERT

Mest populära